keresés menü

További részletek az új, Aphex Twin-inspirálta MGMT albumról

mgmtnew

A 2000-es évek indie popzenéje többek között arról szólt, hogyan lehet kúl kicsengéssel házasítani az akár postpunkos, akár pszichedelikus, de mindenképpen múltidéző témákat a bólogató-táncoltató elektronikus megszólalásokkal – és ennek a zsánernek egyik legjelentősebb képviselője volt az Andrew VanWyngarden és Ben Goldwasser alkotta MGMT, ami az olyan instant ható slágereivel, mint a szimplán utálhatatlan Kids vagy a csillogó Electric Feel egy életre beleette magát milliók agyába.

Ezért is hírértékű, hogy a neohippi páros most újabb részleteket osztott meg soron következő, harmadik albumáról. Azt már korábban elmondták, hogy az új lemezt Aphex Twin és a house, mint műfaj is inspirálták, de most már dátumunk is: szeptember 17. lesz a megjelenés napja. Sőt, a srácok állítólag másképp írták a zenéket is, mint eddig, aminek eredménye tíz dal lett, köztük ennek az 1968-as Faine Jade dalnak a feldolgozása.

És persze rajta lesz az Alien Days is, amit még az áprilisi Record Store Day-en mutattak be:

Ha pedig ez nem volna elég, szintén ebben a hónapban, élőben eljátszottak egy másik új dalt is a Penn State egyetemen. Ez volt a Mystery Disease: