keresés menü

Több mint 300 ezer ember írta alá Angliában a petíciót, hogy engedélyezzék az illegálbulikat

Itt olvasható az a Theresa May brit belügyminiszternek címzett petíció, amit ha sikerül átlökni a brit törvénykezésen, akkor az talán az egykor szebb napokat megélt szabadtéri rave-ek reneszánszát készítheti elő.

A kampány megszövegezője, bizonyos Christian Morrison azzal érvel, hogy mindenkinek sokkal jobb lenne, ha dűlőre jutnának egy-két szabályozásban, amiket bevezetnének ezeken a tömegpartikon, ahelyett, hogy rászállnak a szervezőkre, akiktől alkalmanként elkoboznak akár többezer font értékű hangcuccot is. Főleg annak fényében lenne jó közelíteni az álláspontokat, hogy az elmúlt két hónapban három késelés is történt ilyen bulikon, valamiféle korrekt intézkedésre tehát nagy szükség lenne.

Arról nem beszélve, hogy

“a rendőrség együttműködhetne a szervezőkkel, hogy egy sokkal nyugisabb esemény jöjjön létre”

– ahelyett, hogy kiszállásukkor az embereknek hanyatt-homlok kelljen menekülniük. Ráadásul ilyen esetben szemét sem maradna utánuk! Hiszen nem lennének elüldözve, ugye, és lenne idejük összeszedni azt. Mint ahogy a többtízezer partizót vonzó csehországi CzehTek-en is összeszedhették volna akár, ha nem történik ez:

Ugyanilyen okokból egyébként nemrég Londonban tüntetést is tartottak Freedom To Party néven. Nem véletlenül: az elmúlt hónapokban több esetben is letartóztatásokkal zárultak brit “free partik”, igaz, akadt ellenkező előjelű eset is, amikor a zsaruk inkább hagytak tovább zajlani egy 36 órás bejelentetlen gigabulit, mondván, megakadályozni veszélyesebb lett volna.

(Nyitókép innen.)