keresés menü

Tizenöt év után tért vissza új dallal a világ legbátrabb csajduója

Daphne and Celestine duójának az ezredfordulón jelent meg egy lemeze, amiről az U.G.L.Y. és az Ooh Stick You is viszonylag nagy slágerek voltak. A páros legemlékezetesebb dobása az volt, amikor vizelettel töltött palackok és műanyagpoharak záporában léptek fel az egyébként metálosoknak és rockereknek szóló Reading fesztiválon. A legtöbb rockzenész fejvesztve menekült volna a színpadról, ők viszont mosolyogva letolták a show-t, sőt még ironizálásra is futotta:

“Szeretem a jeleket. Tehát haljak meg? Igen, meg fogok.”

Max Tundra zenész-producer szintén rég hallatott magáról. Neki 2008-ban jelent meg utoljára lemeze, az experimentál elektropopos Parallax Error Beheads You. A Guardiannek mesélt arról, hogy korábban mennyire szerette az U.G.L.Y.-t és hogy Twitteren vette fel a kapcsolatot a lányokkal. Sokkal nagyobb kihívásnak találta ugyanis velük csinálni valamit, mintha egy olyan respektált énekesőt keresett volna meg, amilyen mondjuk Charlotte Gainsbourg.

A kortárs popzenei klímára belőtt közös trekk egyébként szuper jó lett, reméljük lesz folytatás, ahogy azt is, hogy a Reading fesztiválra is visszatérnek.