keresés menü

The Weeknd, az önmarcangoló hedonizmuspápa két új dala

weekndbw01

Ha már beszakadt az égbolt így péntek estére, és sokan éppen a küszöb előtt toporognak, hogy elinduljanak-e otthonról poharak fenekére nézni, átnyújtunk egy (azaz két) aláfestő zenét a döntéshez.

Abel Tesfaye, vagyis The Weeknd nevét többen ismerhetik tavalyról, hiszen akkor érett igazi zenei világszenzációvá, de akár már tavalyelőttről is, amikor még ingyen engedte letöltögetni mixtape-jeit az oldaláról. A kincset érő torontói dalnokot mára elhappolta magának a Universal Records, és nem ok nélkül, hiszen Tesfaye voltaképpen az addig felszínes R&B műfaját mélyítette el olyan mértékben, hogy mindenki bekukkanthatott sötét, magányos, hedonista, a kongóan kiüresedett szex és a folyton teli pirulás zacskók által bilincsbe vert világába. Egy biztos, ezeket a témákat ilyen koromfeketén és érzékenyen még senki nem öntötte formába, pláne nem egy tripla lemezen (korábbi mixtape-jei így jelentek meg, Trilogy címmel).

“Hozd a drogokat, baby, én hozom a fájdalmat” – énekelte korábban Wicked Games című klasszikusában, és most végre azt is sejtetni engedi, milyen lesz a folytatás: Kiss Land és John Carpenter című új dalait most egyetlen csomagban tette közzé. A tépelődő szöveg és a remegő hangvétel ismerős, a többit meg meglátjuk – az új album még idén jön ugyanis.

Tűz tartalom 🔥