keresés menü

The Haxan Cloak dolgozik Björk új albumán

Nem ismerős a The Haxan Cloak név? Csak klikkelj a Facebook-oldalára, nézd meg, az ismerőseid közül kik teccikelték, aztán a sok egykori dark- és jelenlegi kísérletizene-rajongó profilképe láttán hamar összerakhatod a képet. Vagy még hamarabb, ha felmászol a YouTube-ra vagy a Spotify-ra, és megismerkedsz komor tónusú, befelé forduló avantgárd zajkeltéseivel (különösképpen az Excavation című 2013-as albumát javasoljuk).

A 29 éves Bobby Krlic olyan kies barlangokba navigálja a lelket, amikben tényleg nem akarunk sokáig időzni, feltéve, ha még szeretnénk valaha emberek közé menni – az akasztófaköteles borító is beszédes, egyébként. Viszont ha jól választjuk meg a helyet és az időt a hallgatására, az bizarr kielégülést és megkönnyebbülést tud nyújtani, minden sötétsége ellenére is.

Na és akkor most tegyük hozzá mindehhez a lényegi hírt: azt, amit a FACT írt meg, miszerint az izlandi jégkirálynő vele dolgozik új anyagán. Meg Arcával, akinek nem ok nélkül választottuk be tavalyi lemezét az év legjobbjai közé.  És Total Freedom (Boiler Room szett!) is esélyes, aki nemrég azt twittelte ki, hogy Björkkel nézegeti épp az északi fényt.

Mindegyik producer a hangtájak furcsa, nem evilági perifériáin teszi felfedezőútjait,

így talán az sem egy merész feltételezés, hogy Björk talán élete legradikálisabb, legmélyebb, és ezzel együtt talán legjobb albumára készül. Spilázzuk is tovább magunkat egy kis Haxan Cloak élőzéssel: