keresés menü

Technomúzeum nyílik Frankfurtban

Igaz, csak 2017-ben, de a detroiti EXHIBIT 3000 után ez lesz a világ második ilyen jellegű kiállítótere. Európában tehát az első.

Mögötte pedig hajtóerőként az a német Talla 2XLC áll, aki nagyon nem mai gyerek, olyannyira nem az, hogy Frankfurt első elektronikus zenei bulisorozatát ő hozta létre, de figyelem, 1984-ben! Arról nem beszélve, hogy

a városi legenda szerint hozzá köthető a techno, mint kifejezés is.

Polgári nevén Andreas Tomalla ugyan leginkább a trance-ben merült el az évtizedek folyamán, ez remélhetőleg nem hagy mély nyomot a Museum of Modern Electronic Music (MOMEM) tárlatán – ami az interaktivitást is segítségül hívva mutat be hangszereket, technológiát, ruházkodást vagy éppen a műfaj köré épült vizuális világot. Mindezt olyan, érzékekre ható köntösben, amit a klubokban szoktunk átélni.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt még nem tudjuk, mindenesetre hatásosabb lehet embereket egy olyan helyre becsábítani, amit ismeretlen ismerősként üdvözölhetnek.

A város egyébként volt olyan jó fej, hogy az épületet ingyen rendelkézésére bocsátotta az ötletgazdáknak, a fenntartást persze majd nekik kell már kigazdálkodniuk.