keresés menü

Egy éjszaka alatt a Föld körül: ezt a 10 + 1 trekket fogadd be, hogy felkészülj a pénteki toldis Tanz Global bulira

Tom Select nevét régóta ismerheti a budapesti klubber a kézfeltartós Girls & Mathematics eseményekről. Csillebérci mozizós, aligai csapatós megvan, nemigaz? Nahátakkor. Berlinbe költözött emberünknek most itt az új, negyedéves ütemezésben érkező szériája, ami az elektronikus és világzenei törekvések kapcsolatát, mutációit feszegeti. De ha ez így zavaros, akkor most megmutatja, miről szól, úgy, hogy átadjuk neki a mikrofont. Innentől az ő szavai jönnek!

Nusrat Fateh Ali Khan – Mustt Mustt 

A 90-es évek közepén kezdtem el world music zenéket hallgatni, ez volt az egyik első rákattanásom. Évekkel később Londonban egy minicab-es taxis elmesélte, hogy egy általános iskolába jártak Nusrat-tal, aki már akkor is dagi volt és mindig énekelt :)

Shina William & His African Percussionists – Agboju Logun

70’s afro disco/funk Nigériából.. A több mint tíz perces számot simán végigviszi ugyanaz a gitár riff, meg persze a signature női kórus.

African 808 – Rhythm is All You Can Dance

Ha minden igaz ők lesznek az egyik következő vendégeim a Tanz Global-on!  Pssszt…

Carrot Green & Selvagem – Ossain

Az idei Beach Club Beach naplemente szett by Dreems, csukott szemek, mezítláb táncolás, paradicsomi állapot.

Paul Simon – She Moves On

Na ez az egyik abszolút kedvencem! Hátborzongatóan gyönyörű női kórusok, gitár riffek és guruló percussion…

Montezumas Rache – Wu Du Du

Wolf Müller közös projektje a berlini Record Loft tulajdonos Christian Pannenberg-gel. Ghostly tribal krautrock biznisz.

Von Party ft. Naduve – Cobra Kush

A Multi Culti aligai Dreems-es bemutatkozása óta igen erős figyelemmel van kísérve általam. Ez az egyik nemrég megjelent kígyóbűvölő trekkjük.

Dele Sosimi – You No Fit Touch Am (Medlar Rmx)

Dele Sosimi, Fela Kuti billentyűse volt. Pár éve Notting Hill-ben sétálva egy kábé ötven fős jazz klubba keveredtem teljesen véletlenül, ahol éppen ő koncertezett.. The rest you can imagine… sweat, funk and smoke!

Santana – Tales of Kilimanjaro

Életreszóló zenei élményem volt, amikor 97-ben a Margitszigeten ingyenes koncertet adott Carlos Santana. Emlékszem egész nap zuhogott az eső, majd pontosan a koncert kezdésre kisütött a nap és eljött a világbéke..

Talking Heads – Born Under Punches (The Beat Goes On)

A Talking Heads hónapok óta nem bírta elhagyni az autós playlist-emet. New wave jungle disco az aranykorból!

Kuniyuki Takahashi – Earth Beats 

Kuniyuki egy régi nagy kedvencem. Félelmetesen jól kombinálja az organikus jazz/world music hangzást az elektronikával.. Cinema Bizarre @ Kolorádó megvolt?

Itt tessék beiratkozni a jeles eseményre, aminek vendége a német Wolf Müller lesz.