keresés menü

Szuprtumblr: Jay-Z 99 problémája

Figyelem ide, mert mikroblogot ajánlunk, nem is akármilyet! Sőt, ha őszinték akarunk lenni, régen láttunk popkulturális vonatkozásokat ennyire eredetien átültetve az illusztráció nyelvére. Ali Graham grafikus áll a vicces projekt mögött, aminek lényege abban áll, hogy az egyszerű, hatásos képi gegek nyelvén mutassa be, hogy vajon mi lehet a multimilliárdos rapper, Jay-Z kilencvenkilenc problémája (FYI: volt ugye ez a híres száma, innen az ötlet).

jayz01

A vizuális művész a hiphop-mágnás szövegeiből emelt ki egy-egy sorvéget, ikonikus mondatot, de ez még semmi, mert nem szimplán csak lerajzolja annak értelmét, hanem mindig hozzátesz valami pluszt. Poor table service (rossz kiszolgálás) az étteremben? Még szép, hogy a képen el kell helyezni egy croissant-ért kiabáló régi barátot, Kanye Westet is:

jayz02

Too much talent in one room? Itt meg az alkotó a Jay-Z új albumát beharangozó promóvideót eleveníti fel, amiben olyan bombaproducerek tűntek fel – igen, egyetlen helyiségben! -, mint Pharrell Williams, Swizz Beats, Timbaland és a télapószakállú Rick Rubin:

jayz03

Itt van még néhány Graham kreatív agymenései közül:

Még több kép ugyanebben a tematikában az alábbi Tumblr blogon, ami azért is jó, mert nem egyben került fel mind a kilencvenkilenc probléma, hanem minden nap egy újabb darabbal frissül a széria. Már mehet is a bekövetés!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥