keresés menü

Szó szerint ÉLŐ videóklip Greta Gerwiggel és az Arcade Fire-rel

arcB

Az Arcade Fire a múlt héten megjelent lemeze kapcsán nem fukarkodik az ötletesnél ötletesebb klipekkel. A címadó dalhoz egyrészt Anton Corbijn készített videót, másrészt pedig a Google fejlesztett ki egy lenyűgöző interaktív multimédiás valamit. Az Afterlife intertextuálisan jó messzire mutató dalszöveg-klipje után a tegnapi YouTube Music Awardson Spike Jonze-szal próbálta ki a montreáli zenekar, hogy milyen lehet teljesen élőben elkészíteni egy klipet.

Nézzük csak, mert ilyen:

A nagyobb díjátadók showműsorai eddig is egész közel álltak már az élő videókliphez. Spike Jonze most azonban arra tett kísérletet, hogy végleg elmossa a határokat az élő fellépés és a klasszikus videóklipforma között. A klip elején az egyedül hagyott Greta Gerwiget látjuk, ahogy elkeseredett táncba kezd a lakásán, majd átcsúszik egyszer csak átcsúszik egy téli erdőbe, ahonnan pedig hogy, hogy nem egyszer csak kikeveredik a díjátadóra, ahol a zenekar játszik hófehér egyenruhában, végül hozzácsapódik még egy csapat halálcuki kisgyerek táncolni.

Win Butler, az egyre nagyobbra törő Arcade Fire frontembere pedig kábé megismételte Kanye Westnek az Imma Let You Finish-es legendás húzását, amikor is Ramones-pólóban félbeszakítva a díjátadót, magához ragadta a mikrofont és kijavította, hogy nem Taylor Swift, hanem bizony Baauer Harlem Shake-je az év Youtube-os jelensége:

Itt pedig okostelefon és a számítógép összjátékával navigálható klip a Reflektorhoz:
https://www.justareflektor.com/