keresés menü

Szintetizátort mindenkinek! Szuperkreatív csomag a KORG és a littleBits fejlesztőitől

A DIY elektromos fogkefétől kezdve mindenféle izgő-mozgó dolgokig csomó remek ötlettel állt már elő a littleBits csapata. Most azonban a sokszor csak funkciótlanul szórakoztató apróságok után, a KORG-gal összefogva megcsinálták az eddigi legnagyobb dobásukat.

A littleBits – KORG Synth Kit nagyjából a Lego egyszerű sokszínűségére redukálta le a vezetékeknek és potmétereknek a külső szemlélő számára beláthatatlan dzsungelét. Az egész csomagjuk mindössze 12 egymáshoz mágnesként illeszthető egységből áll, amiket tetszőleges sorrendben lehet összeilleszteni. A Synth Kit lényegét a variációk majdhogynem végtelen lehetősége adja, a 12 négy színnel jelölt alapkategóriába csoportosított elemből ugyanis több, mint 500.000 különböző kombináció rakható ki.

A csomag másik fontos újítása, hogy az egyszerű összeállíthatóság miatt a technikai háttértudás igénye tulajdonképpen nullára van csökkentve, ezzel teljes mértékben átadva a terepet az önfeledt játéknak. Ugyanakkor nem a littleBitsról beszélnénk, ha ezzel véget is érne a dolog. A pakkhoz mellékelt, a szintetizátor technikai- és kultúrtörténelméből is gyorstalpalót adó zsupán kis használati utasítás arra ösztönöz, hogy ennyivel ne érjük be, és legyünk mi magunk is kreatívak.

Arra, hogy építsünk a csomagból hangszereket, DJ-pultot, kössük össze a szintinket mindenféle hétköznapi dolgokkal, új értelmet adva nekik. Mindezt úgy, hogy közben azt is megmutatja, hogy egyes mára emblematikussá lett hangzások hogy érhetőek el – szépen összekötve a jövőt és jelent a múlttal.

A használati útmutató mellett érdemes megnézni ez alábbi, Reggie Watts nevű zenész-komikussal készült videót, amiben önfeledten játszik ezekkel a barátságos kis oszcillátorokkal, szekvenszerekkel és egyéb korábban ijesztően bonyolultnak tűnő dolgokkal. A Synth Kitet már lehet előjegyezni meglehetősen barátságos, 159 dolláros áron, a kiszállítás pedig stílszerűen a Mikulás napján, december 6-án kezdődik.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥