keresés menü

Száz helyi reppszámot töröltetett a londoni rendőrség a YouTube-ról

A tavalyi évben drámaian megugrott a késeléses esetek száma Londonban, a helyi rendőrségnek, a Metropolitan Police-nak pedig meglehetősen hamar a látókörébe került a UK drill néven pörgő hiphop-szcéna.

A kékek szerint színtér gengszterkrónikái igen is összefüggésben vannak az erőszakos esetek elharapódzásával. Egyes szövegekben ugyanis konkrét bűncselekmények és bandarivalizálások kerülnek elő.

Már tavaly is beadtak egy 50-60 videót tartalmazó lajstromot a YouTube-nak, aminek folyamán 30 videó lekerült a videócsatornáról. Ezek később PornHubon és egyéb platformokon azért elég hamar felbukkantak. Most pedig egy még durvább irtás történt, egy 129-es törlési kérelemből 102 videót leszedett a YouTube.

Előző hónapban a színtér két emblematikus arca, Skengdo és AM (nyitóképünkön) 9-9 hónap börtönt kaptak felfüggesztve azért, mert előadtak egy bizonyos számot (fentebb linkeltük) egy decemberi koncertjükön.

Nyilván nem mindenki osztja a rendőrség álláspontját, így AM is nonszensznek tartja azt a bizonyos műfajoknál, mint a hiphop vagy a metál, rendre felmerülő elgondolást, hogy a zene képes a fiatalokat bűncselekmények elkövetésére rávenni. Az ezen a véleményen lévők szerint a késelések mögött valós társadalmi problémák állnak és nem pedig néhány zeneszám.

innen