keresés menü

Szakértők szerint akár 2021 őszéig is várhatunk, hogy újra koncertre mehessünk

A New York Times Magazine közölt a hétvégén egy nagy összeállítást öt szakértő közreműködésével arról, hogy vajon miként indulhat újra az élet az USA-ban.

Zeke Emanual onkológus és bioétikus ebben olvasható baljóslatú fejtegetéseit több zenei oldal, például a jóhírű Stereogum is átvette – és jelenleg a legolvasottabb anyaguk ez.

“A gazdaság újraindítását lépcsőzetesen kell megtenni. Olyan munkákkal kell kezdeni, ahol lehetséges a távolságtartás, és azokkal a dolgozókkal tenni mindezt, akik esetében kisebb az egészségügyi kockázat. Tehát azok konstrukciókkal, azokkal a gyárakkal és és irodákkal ésszerű kezdeni, ahol tartható a nagyjából két méteres távolság. Az olyan nagyobb összejövetelek, – mint a konferenciák, koncertek és a sportesemények – amiket mondjuk ezen év októberére szerveznek át, nem tudom, hogy gondolják, hogy lehetségesek. Ezek a dolgok fognak legutoljára visszatérni. Reálisan inkább 2021 őszéről beszélhetünk.”

Hogy így lesz vagy nem, azt mi aztán főleg nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy az utóbbi két évtizedben a lemezeladások felől szinte teljesen a koncertezésre áttolódó zeneipar rettenetesen megszenvedné ezt a közel másfél éves kiesést.

És lehet a legjobbat remélni, sőt kell is, de az is biztos, hogy általában hasznos a legrosszabb eshetőségre is felkészülni.

Tűz tartalom 🔥