keresés menü

Streameld a Flying Lotus kiadójánál megjelenő új Daedelus lemezt!

Daedelus egy rokonszenves csodabogár. Pár éve az A38-on viktoriánus-dandy öltönyben, farkasemberes pajesszal nyomkodta vadul élőben a kis fura gépezeteit, ha meg be kéne határolni, hogy pontosan milyen műfajban akciózik, akkor gondban lennénk.

Multifunkciós figura: az egyik pillanatban 60-as évekbeli folkrockot hangmintáz, a következőben asztmásan ziháló ütemeket pakolászik, majd jazztanulmányait felfrissítve alkot valami kicsavart-disszonáns dalocskát, felkéri reppelni kicsit MF Doomot, áriázni egy indie-pop énekesnőt, aztán elmerül pár hibrid elektronikus képletben, mint valami funky Aphex Twin. Nem véletlenül járt már meg olyan kiadókat, mint a Ninja Tune, az Anticon vagy az Alpha Pup.

Új lemeze, a The Light Brigade holnap jön ki a FlyLo alapította Brainfeedernél, de már streamelhető (ha innen eltűnne a beágyazás, akkor itt), és úgy tűnik, ez az eddigi legbensőségesebb albuma. Az 1800-as évekbeli krími háború inspirálta, ütősök nem nagyon szólnak rajta, fátyolos hangok, úszó szintik és akusztikus gitárok annál inkább.

Tűz tartalom 🔥