keresés menü

Stop bitching + start dancing = Designer Drums

A budapesti éjszakai élet COOL Take Thatje, a Designer Drums újra két menő külföldi előadót hoz a városba: a srácok a magyar származású taggal is bíró, kanadai csajos rnb/hiphop-duóval, a Heart Streetsszel és a szintén hiphopot toló román Dar Adallal buliznak ma este a Toldi Klubban. Ezt felvezetendő készítettünk velük egy interjút, amiből kiderül, hogy mi történt velük a nyáron, melyik klub a legjobb jelenleg Budapesten, és az is, hogy jövőre mi lesz a legmenőbb ital!

Urbanplayer: – Ahogy én látom, a Designer Drums inkább DJ-csapat, mint szervező, aztán elvétve hoztok egy-egy külföldi fellépőt is, ami néha elég nagyot tud szólni (pl. XXYYXX). Hogy is van ez? Hogy jött a mai két fellépő?

Soundbank Gergő: – Hoznánk mi többet is. Amúgy meg úgy, hogy mutattam az Ákosnak a zenekart, aki galád módon elkezdett velük flörtölni. Mivel az egyik lány magyar származású, ezért mondták, hogy szívesen jönnének valamikor játszani.

Szobahipszter Ákos: – A kérdés első felét nézve inkább szeretném magunkról azt mondani, hogy elsősorban promóter és másodsorban dj. A promóter része a társadalmi felelősségvállalás, az ízlésformálás, és egyben a folyamatos fejlődés kulcsa. A dj szerep pedig egyrészt vele járója ennek a szerepnek, másrészt a saját határaim feszegetése, harmadrészt pedig financiális es networking eszköz.

Route 8 Szilvió: – Külföld is awesome ^^

UP: – A Designer Drums, ha jól gondolom, egyfajta elektronikus zenei trendradar is egyben. Számotokra mik a legfontosabb trendek, változások idén Budapesten és a világban?

R8Sz: – Táncolható house!

SzÁ: – Hosszú évek óta fontos ez a trendradar dolog. Szeretnénk friss előadókat a városba hozni, olyanokat, akik dalait mi magunk is játsszuk, és akik előre mozdítják a hazai zenei életet.

Moroncsik Ádi: – 2013-ban sok éve nem látott csúcsra ért a house, év elején betört a köztudatba a trap, mainstream listák első helyeire kerültek olyan zenék, amiket tavaly ilyenkor még félve játszottunk le egy-egy buliban. Ez tök jó, de például én személy szerint már kicsit megfáradtam a houseban. Az utóbbi időben egyre jobban szórakoztatnak a mindenféle világzenei elemekből merítkező kísérletezések

SG: Baromi nagy trendváltás nincsen, hangzásban talán itt-ott, de semmi elsöprő. Az mondjuk megütött tavasszal, amikor a CBA-ban Duke Dumont szólt, szóval várom az első Kaytranada-dalt a Petőfin és hogy Sei A-ra szürcsölhessem a kávét a körúton.

SzÁ: – Szeretném azt mondani, hogy nem terünk el itthon nagyban a fő nemzetközi trendektől; jól megy a csajos #altrnb, békésen lötyögnek a kisberlines deephouse-ra, születnek szuper jövő-garázs dalok, es mindemellett friss es tökös garázsrock zenekarok alakulnak es jutnak el Budapestre külföldiek. Jó irányba tartunk, de meg nagyon sok munka áll előttünk.

UP: – A DD nyáresti verziója a Decentralizált Pálmafák elég masszívan pörgött a Fogasban. Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?

MÁ: – A Fogas légköre pont azt sugallta, amire nyáron szüksége van a belvárosban ragadt, másnap még dolgozó, de az egész hetet már nagyon unó huszon-harmincéveseknek. Szabadtér, nyárias zenék, hétről-hétre más és más fellépők, meg hamburgerszag.

DG: – Ezeknek az afterwork-jellegű buliknak nálunk semmi hagyománya és nekünk sikerült egy elfogadható szintet megütni, személyesen pedig rengeteg klassz dolgot megélni. Kötetlen, baráti, mosolygós kispénteket összehozni, igényes programmal. Jövőre még jobbak szeretnénk lenni.

R8Sz: – Én annyira nem ismertem a hazai zenei közeget, mivel kábé csak féléve vagyok igazán benne, ezért is volt jó alkalom ez a buli sorozat, arra, hogy jobban megismerkedjek haza producerekkel, DJ-kel, újságírókkal stb…

https://soundcloud.com/radu-popa-3/dar-adal-blowin-original-mix

SzÁ: – Legjobban akkor éreztem, hogy milyen jó lett ez az egész, amikor először volt csütörtök DP nélkül. Azt a hangulat volt ezeken az estéken, ami utoljára a Bár O-s Gumipop-bulikon. Olyan szintű közvetlenség es összetartás volt tapasztalható a hétről-hétre megjelenő közönség részéről, hogy már azért megérne folytatni. Sokan kerdezték, hogy lesz-e még, folytatjuk-e. Úgyhogy itt bejelenthetjük, karácsonykor lesz DP X-mass Speciál, tavasszal még egy vagy két rendkívüli buli, aztán májusban indulhat újra a Thursday Madness.

UP: – A legjobb őszi bulihely Budapesten?

R8Sz: – Még mindig a Toldi.

DG: – Igen, továbbra is.

MÁ: – Várjuk a mostanában beharangozott új helyeket, de én is még mindig a jól bevált Toldira voksolok.

SzÁ: – Toldi nálam is.

UP: – 2013 itala?

DG: – Ahogy Szilvió mondja, az a kókuszos csoda, de az inkább 2014-é lesz, így marad a Club Mate, meg a vodkaszóda.

R8Sz: – Fountain of Youth!!! 100%-os kókusz víz, sajnos Magyarországon még nem kapható, mi is csak a Bánki Tó Fesztiválon ittunk belőle egy pár dobozzal, de isteni íze van.

MÁ: – Ukrajnában ittam egy Beton koktél nevű piát májusban. Utána két órán át kerestem a szállást a kivilágítatlan Jaltán. Az elég jó volt.

SzÁ: – Vodkaszóda.

https://soundcloud.com/sndbnk/soundbank-all-the-time-mix-for

Miben kéne leginkább változni a budapesti lányoknak?

DG: – Ne kérjél Depeche Mode-ot, mikrofont, Punnany Massif-ot és Tankcsapdát se. És húzzál ki Berlinbe egy évre.

R8Sz: – Stop bitching and start dancing!

MÁ: – Szilvió válasza tízpontos.

SzÁ: – A budapesti lányok ne változzanak semmit, úgy imádjuk őket, ahogy vannak!

Urbanplayer: És miben a srácoknak?

MÁ: – (…)

DG: – Menthetetlen mind.

R8Sz: – Ha az élet szar, akkor deal with it!

SzÁ: – A budapesti fiúk ne változzanak semmit, úgy imádjuk őket, ahogy vannak!

Check-in itt.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥