keresés menü

Steve Aoki nagyot koppan: dollármilliói ellenére kalózszoftvert használt

Mi itt az Urbanplayeren friss és naprakész zenékkel is foglalkozunk, többek között a kreatívabb elektronikus leágazásokkal, és noha alapvetően a pozitív töltetű hírekre hegyeztük ki magunkat, azért amellett mi sem tudunk elmenni, amit most egy Reddit-felhasználó szúrt ki. A lemezlovaskodás antitézise és legszörnyűbb ellenpéldája, a még DJ Jeszynél is ellenszenvesebb lemezlovas, aki ha nem tortákat dobál a fellépésén, akkor bénán kever (vagy még inkább sehogy sem), Steve Aoki csúnyán lelepleződött ugyanis: a jelek szerint nem csak megvásárolt, hanem feltört szoftverrel is zenebohóckodik a gépén.

Ez egy alig pár napos YouTube-videóból derül ki, amit ha 0:23-nál megállítunk, akkor a képernyő bal oldalán megfigyelhetjük, hogy az EDM-láz nagyloboncú képviselője a gépzenész körökben menőnek számító Sylenth szintetizátor pluginnek egy feltört változatát használja – a márkajelzés alatti team ArCADE felirat ugyanis az egyik legnépszerűbb nemzetközi kalózcsapat neve:

Ha ez egy kezdő hálószobaproducer laptopján bukkan fel, egy ejnye-bejnyénél többet nem érne a sztori, csakhogy Aoki a Forbes szerint is a tavalyi év egyik legjobban kereső DJ-je volt a maga 11 millió dolláros (2,5 milliárd forint, helló!) nyereségével, éttermeket nyitott, és ruhamárkát, valamint saját fejhallgatóbizniszt indított, úgyhogy az ő esetében ez a húzás minimum tenyérviszketésre adhat okot. Nem is csoda, hogy a redditorok már olyan kommenteknél tartanak, hogy “itt az ideje akkor lekalózkodni pár Aoki-beatet is, nem? Aztán többé senki ne pampogjon a zeneiparból, hogy az emberek ingyen töltögetik le a zenéiket.”