keresés menü

Steve Albini kiplakátolt gyűlöletbeszédével reklámozza az új lemezét Powell

A brit technoproducer, Powell azzal kereste meg emailben Steve Albinit, hogy új kislemezéhez hangmintázna egy Big Black-es felvezetőszöveget. Kérését azzal nyomatékosította, hogy elmesélte, mennyire szereti Albini zenekarát.

A rockzene aktuális zsörtölődő seggfejét azonban ez nem hatotta meg, és bár belehallgatás nélkül áldását adta a szemplerezésre, néhány mondatban azért kifejtette, hogy mennyire gyűlöli a tánczenei kultúrát.

Powell bizonyára szakadhatott a válaszemailen, mert ezután azt találta ki, hogy ezzel a szöveggel promózza az új kiadványát, az Insomniacot. Így most Kelet-Londonban egy hatalmas hirdetőtáblán virítanak Albini keresetlen sorai:

“Én nagyon rossz közönsége vagyok ennek a zenének. Mindig is utáltam a gépiesített tánczenét, a buta egyszerűségét, a klubokat, ahol játsszák őket, az embereket, akik azokba a klubokba járnak, a drogokat, amiket fogyasztanak, a hülyeségeket, amikről beszélnek, a ruhákat, amiket hordanak, a versengéseiket…

alapvetően 100%-ban utálom minden részletét 

Az elektronikus zene, amit szerettem, radikális volt és más, olyanok, mint a White Noise, Xenakis, Suicide, Kraftwerk, a korai cuccok Cabaret Voltaire-től, SPK-től vagy DAF-től. Amikor ezeket a színtereket és a embereket felhasználták a tánc- és klubzenék, úgy éreztem, elveszítettük a harcot.” 

Amikor Powell megkérdezte, hogy kiteheti-e ezt a hirdetőtáblára, akkor azt a választ kapta beleegyezőleg, hogy Albinit továbbra sem érdekli az egész, azt csinál, amit akar.

(via guardian)

Tűz tartalom 🔥