keresés menü

Itt az első női gitár, ami hagy helyet a melleknek is!

Annie Clark, vagy az ismertebb színpadi nevén St. Vincent az Ernie Ball-lal közösen tervezett egy úgynevezett female friendly gitárt. Az énekesnő a Guitar Worldnek adott interjújában mesélt arról, hogy mennyit küszködött korábban a túl nehéz, alapvetően férfiakra tervezett gitárokkal.

Elmondása szerint, ha hatvanas évekbeli Stratóval vagy hetvenes évekbeli Les Paullal akarna koncertezni, akkor egy gerincmasszőrt is vihetne magával a turnékra, annyira nem passzolnak az ő törékenyebb termetéhez.

View this post on Instagram

It is with pride that I present the St. Vincent Signature @ernieball MusicMan Guitar. I wanted to design a tool that would be ergonomic*, lightweight, and sleek. So excited to be working with Ernie Ball. *There is room for a breast^ ^Or two

A post shared by St. Vincent (@st_vincent) on

Ezeket a tapasztalatokat vitte hát át a saját signature modelljére is. Az Earnie Ball-lal kisebbre, ezáltal sokkal könnyebbre vették a gitár testétt, sőt egy olyan formát adtak neki, ami mellett ölbe véve is kényelmesen elférnek a mellek.

St. Vincenték abba a hibába sem szaladtak bele, amibe a komplett sneakeriparnak sikerült, amikor az egyes márkák ilyen sztereotipikus, rózsaszínben fuldokló gagyi dizájnokat találtak ki a női modelljeiknek. Az ő gitárjuk kék és fekete színben lesz majd kapható márciustól, és ami a legfontosabb, hogy a teste is egy tök jó, letisztult és menő formát kapott.