keresés menü

Sosem fogjuk már hallani Amy Winehouse demóit, mert a kiadófőnöke megsemmisítette őket

Amíg élt, én szentül hittem benne, hogy Amy Winehouse korának akkora énekeslegendája lehet, mint amilyen volt egykor Nina Simone vagy Aretha Franklin. De aztán sajnos inkább beszállt a huszonhetesek klubjába.

Ám ahogy ilyenkor lenni szokott, maradt utána még ki nem adott zene. Csak éppen az ő esetében ezeket nem fogjuk már hallani soha, hála David Joseph lemezmogulnak, aki erről nemrég a Billboardnak beszélt. Amint az a cikkből kiderül, a popsztárnak épp halála évében, 2011-ben már volt lebookolt stúdióideje, és tizennégy elkészült dala, de Joseph ezeknek az első felvételeit elpusztította. Közölte, hogy az ő felügyelete alatt ezek a vokálokból nem fog senki semmit kisajtolni. De most már más felügyelete alatt sem.

A cikk egyébként elsősorban az Amyről készült életrajzi filmről szól, amit napokon belül láthat is a világ. És aminek kapcsán Darcus Beese, az énekesnő korábbi A&R menedzsere azt mondta:

“Beteg volt. Az emberek a magasba emelték, de aztán ők is gyilkolták meg. Remélem, amikor viszontlátják a saját arcukat a vásznon, kicsit elszégyellik magukat.”

A film egyébként állítólag sújtóan fájdalmas darab, a Guardian a cannes-i bemutató után tragikus mesterműnek nevezte, és Mark Ronson szuperproducer szerint egyúttal helyére is rakja az énekesnő emlékét. Az énekesnőét, akinek ugyan nem volt érzéke az önpromócióhoz, de szerinte olyan volt, mint az ifjú Mozart: fejbeverte egy ötlet, két órán át vadul firkált, és már meg is született egy sláger. Óriási tragédia nem csak a családjának, de az egyetemes popkultúrának is, hogy ezek szerint több ilyet már nem fogunk tőle hallani.

https://www.youtube.com/watch?v=4i_5-670_Lk

(via)