keresés menü

Sodró hazai dubtechnóval és eszidházzal bele a hétvégébe: új Tapes Sublimating!

A semmiből esett be a postaládánkba a számunkra eddig ismeretlen kiadó új hangzóanyaga, és a névtelen srácok kérdésünkre is csak annyit közöltek:

“A kiadót négyen csináljuk egy baráti társaságból, hárman informatikában dolgozunk különböző területeken, a negyedik tagunk vállalkozó, aki megújuló erőforrásokban (!) utazik. A koncepció tehetséges hazai formációk és saját zenék megjelentetése egy-egy remixszel külföldről időnként.”

“Fontos a fizikai formátum, hogy ne csak fájlokként létezzenek a zenék, ezért minden megjelenítünk kazettán is.”

Ami pedig a két most megjelent előadót illeti:

A Deto & Gleam 2008-ban indult, ketten vannak, és rendelkeznek egy home studióval, benne mindenféle kütyükkel Pécsen és Budapesten is. Ehhez a projekthez úgy álltak hozzá, hogy kifejezetten “kazettás” zenét készítenek, az egyik szám ráadásul még szekvenszerben szerkesztett eljárással készült, a másik már élőben lett felvéve.

VR-314 pedig gyerekkora óta gyűjt lemezeket, később dj-zett is Vinyluser név alatt. 2009-ben vette az első hangszerét, azóta élőben rögzít mindent. A korábbi géppark (Roland Alpha Juno, Roland TR-8/707, MFB-522, Korg Volca Bass) mellett ezúttal a 303-606 duó is szóhoz jutott.

Jó hallgatást, jó pénteket!