keresés menü

Snoop Dogg legelső albumáról vett elő egy dalt a fehér soulherceg Mayer Hawthorne

Az Ain’t No Funt melyik lakótelepi múlttal rendelkező, egykor buggyosgatyát hordó ember ne ismerné a 90-es évek elejéről? Hiszen ez volt az egyik legfülbemászóbb dal Nate Dogg refrénjével, ami nagyjából arról szólt, hogy soha ne essünk szerelembe egy ribanccal.

A Tuxedo, azaz a Stones Throw kiadó networkjében a simulékony soult szállító dalospacsirta, Mayer Hawthorne és a hiphop beatmaker Jake One – aki eddig olyanoknak írt zenét, mint Kendrick Lamar, Drake vagy Rick Ross – kettőse most hozzányúlt ehhez a klasszikushoz, de teljesen tisztelettudóan. Ráadásul ebben a leporolt verzióban a lányokat sem zrikálják annyira. Ellenkezőleg, hiszen a fő üzenet itt már az: te vagy az egyetlen, az elsőrangú, bébi. Ha erre nem indul be ütemesen valakinek a nyaka, akkor ő a bádogember!

Ők ketten egyébként úgy találkoztak, hogy mixtape-eket kezdtek cserélgetni egy 2005-ös fellépés után, majd rájöttek: mindketten rá vannak pörögve a nyolcvanas évek funkkal átitatott boogie zenéire, meg is lepődtek rajta, hogy nincsenek egyedül ezzel. A vicces az, hogy később, amikor el is kezdtek közös trekkeket gyártani ebben a groovy szellemben, a Daft Punk jött, és szépen lefölözte a műfaj feltámadását a Get Luckyval. Úgyhogy muszáj volt előjönniük a sötétből. (Tegyük hozzá, hogy a Chromeo, Dam-Funk vagy épp Jamie Lidell egy ideje már szintén tolják ezt a hintót.)

Itt van még pár zene a Tuxedótól, akik ebben a Noisey interjúban azt is elmondták, hogy szerintük ez ilyen feel-good muzsika, vagyis nem túl puha és nyálas, de még épp tök fankin érzi magát tőle az ember. Nem tudunk vitatkozni: