keresés menü

Sirmo EP premier + podcasttel egybekötött mikrointerjú a pécsi basszusmasszőrrel!

Urbnplyr: – Csiripelik, hogy játsszák a Rinse-en (az egyik legjelentősebb urbánus zenéket szállító brit rádió) a zenéidet. És a Kiss FM-en (ez meg a másik – a szerk). Mióta tudsz ezekről? Egyáltalán, hogy kerültél te a látókörükbe?

Sirmo: – Amikor elkészültem a lemezzel, önszorgalomból elküldtem a Rinse.fm-nél azoknak az arcoknak, akiknek a zenéje a legközelebb van az én sztílómhoz. Mindegyikkel emaileztem, és kis idő múltán reagáltak is, hogy bejön nekik és játszani fogják a műsorban, meg ahol csak lehet. A Kiss FM meg úgy derült ki, hogy begugliztam magam, haha. Kíváncsi voltam, hogy működik a promótaktikám.

Egyébként a Rinse-en Brackles, Marcus Nasty és Dappa azok, akik főként pörgetik a zenéimet. Meg persze valószínűleg sokaknak elküldik ők is, így jutott el például Fake Bloodhoz (a Wiseguys egyik tagja, aki még aktív) is, aki beletette a legutóbbi mixébe is az egyik trekkemet.

IMG_0310

Urbnplyr: – Ezek szerint mégsem olyan nehéz bekerülni a brit basszus-zenei körökbe, mint ahogy arról a legendás urbánuslegendák szólnak. Hogy érzed ezt?

Sirmo: – Nem tudom, nem hallottam ilyen legendákat. Szerintem ha csinálsz valamit, akkor minden eszközt meg lehet és meg is kell ragadni ahhoz, hogy érvényesülhess. Előítéletes voltam persze én is, hogy úgyse fognak reagálni, mégis bejött! Ki kell ábrándítsam azokat, akik azt mondják, nehéz bekerülni, mert ezek az arcok veszik a fáradságot és reagálnak is. Meg amúgy is ez a dolguk. Legalábbis nálam így történt. Amúgy nem érzem magam olyan embernek, aki “bekerült” ezekbe a körökbe, legalábbis még. Ehhez több energiát kell még befektetnem.

Urbnplyr: – Vissza az EP-hez: milyen célokkal, érzésekkel írtad ezeket a zenéket, mi volt a fejedben, amikor rezgett előtted a membrán?

Sirmo: – A legfőbb célom az volt, hogy olyan zenét írjak, ami a szívemhez a legközelebb áll. Az én gyökerem alapvetően a 2step / garage vonal, és a basszusnehéz klubenék… Ennek az egyvelege a Bounce EP.

Urbnplyr: – Mennyiben lett ez más, mint a korábbi munkáid?

Sirmo: Alapvető nehézségem volt mindig is az, hogy telepakoltam a zenéimet mindenféle témákkal, és nehéz volt őket elengedni, így egy szám néha olyan volt, mintha egyszerre több lenne. Most direkt koncentráltam arra, hogy inkább kiszortírozzam azokat a dolgokat, amik nélkül életképes marad a zene, és legyen egy alap, ami végighalad kisebb változtatásokkal. Egyfajta dj friendly cuccot akartam írni, ami a klubokban meg tud szólalni.

Urbnplyr: – És tesztelted már fasza sound systemen?

Sirmo: – Sajnos azt kell hogy mondjam, nem igazán volt alkalmam. Az elmúlt pár dj-szettem az vagy warm up volt, vagy egy bulinak a vége, ahol teljesen más koncepcióban kellett a zenéket raknom. Nem fért bele azokban az órákban. Szóval nagy lemondások árán nem sikerült felraknom. Remélem ez most az őszi szezonban már változni fog és eljutok odáig a szettben, hogy megrottyantsam őket!

ÉS AKKOR A BOUNCE EP, ELEJÉTŐL A VÉGÉIG:

SIRMO EGY BÓNUSZ PODCASTOT IS KUTYULT NEKÜNK, AMI PEDIG ÍGY HALLATSZIK, UGYANIS EZ AZ:

https://soundcloud.com/urbnplyr/sirmo-urbanplayer-mix

Robosonic – Life Is Like (Off Recordings)
Jamie Prado – Slinkfunk (Perfect Driver)
Poor Ragged Rascal – I Blaze You Right /Friendless Remix/ (Wired)
Perfect Driver – Lights Are Out /Mark Starr Remix/ (Perfect Driver)
Get Get Down vs. Hackney Parrot (Bootleg)
Sirmo – Kibbler /Sirmo VIP version/ (Perfect Driver)
Jaded – Buss The Skeng (Black Butter Records)
Demarzo – Shake It Up (Materialism)
Bitch Fit – Move On (Immoral Music)
Sirmo – Dust Funker (Perfect Driver)
Mella Dee – Feel It Out (Manucci’s Mistress)
Ballast – In The Sticks /Matthew Anthony Club Mix/ (Perfect Driver)
Kant – Ey Yo (One More Tune)
Sirmo – Lighters Up (Perfect Driver)
South Royston – Bad Format (Four40)
Hybrid Theory – Raw Sex (Formula Records)
N:Fostell – Bad Habit (Get Twisted Records)
Antonio Santana – Move Girl (Lou Lou Records)
7A – Yes
Hex # – #CC66FF

Sirmo Bounce EP-jét a Beatporton itt lehet beshoppolni.