keresés menü

Azoknak, akik nem bírnak leállni a hétvégével, van egy elsőoszályú tippünk!

Ezt Jenn Pelly a Pitchfork szakértője írta le először, mi pedig átvettük, mert ennél lényegretörőbben képtelenség megragadni a ma este, a Müsziben fellépő philadelphiai Sheer Mag esszenciáját.

A Sheer Mag eddig mindössze két négyszámos minialbumot adott ki, de ez is bőven elég volt, hogy a punkszcénán kívül is feltűnést keltsenek. Egyrészt a zajos lo-fi-hangzásban rögzített számaikban a legszebb formájukban élesztették fel a Thin Lizzy-féle rögtön megkapó hard rock-riffeket, másrészt pedig Christina Halladay dallamos énektémái behozzák a Motown Soul hangulatát is.

Mindez pedig egy olyan ellenállhatatlan, romantikus eleggyé áll össze, ami ismét azt bizonyítja, hogy a gitárzenében a legnagyobb dolgok már megtörténtek, de az underground magasságokban még mindig bőven van lehetőség valami olyat csinálni, ami a nagyöregeknek sem jutott anno eszébe pont így – vagy úgy.

A Müszibe pedig érdemes már este nyolc körül megérkezni, mert a Sheer Mag előtt négy izgi hazai zenekar is színpadra lép. Na, becsekkolsz?

(fotó: facebook)