keresés menü

Eső mellé finom kísérőzene ez a remix, amit a magyar WaTa készített egy londoni bandának

A klasszikus zenei képzettség felől az underground hiphop felé orientálódó, majd a londoni elektronikus zenei szcénából is testközelből inspirálódó WaTa így mesélt a remixről:

“A remixeléshez általában úgy állok hozzá, hogy ami kevésbé karakteres azt megpróbálom új szintre emelni, vagy mint a Happy To Be Sad esetében, egy erős egyéniséggel rendelkező dalt viszek el kicsit mélyebbre, lecserélve a lüktetést és a harmóniamenetet is.

Mielőtt elkezdtem a dallal dolgozni, igyekeztem nem rongyosra hallgatni az eredetit, hogy ne befolyásoljon, és más hangulatba tudjam helyezni a dal szövegét és dallamvilágát.

A remix alapja egy bambusznádon játszott téma, amit végig az énekhangomból készült pad kísér, alatta egy Moogon játszott basszus, tört dobok, kiegészítve olyan nem szokványos ütőhangszerekkel, mint egy fém CD-állvány vagy egy gyógyszeres doboz.

Nagyon jó érzés ilyen minőségű alapanyaggal dolgozni, mint a Happy To Be Sad esetében, sokkal könnyebben beindítja a fantáziámat, és a végeredményen is sokat dob.”

Végül legyen itt a dal Shanty-féle eredetije is: