keresés menü

Sena: maguktól jöttek felszínre ezek a számok

Tíz sűrű évbe telt, hogy a First One után megjelenjen Sena második szólólemeze. A Lots of Trees most magába foglalja mindazt a rengeteg zenei tapasztalatot, amit a ghánai születésű énekesnő ebben az időben ‒ többek közt az Irie Maffia, a Kamu, a Barabás Lőrinc Ekletric vagy a W.H. soraiban ‒ szerzett, de végre nagy erőkkel törtek fel az eddig csak nyomokban észlelhető afrikai gyökerek is. Az Akvárium Klubban tartott február 28-i Listening Party-n egyelőre csak lemezről szólt az anyag, de március 15-én ugyanitt élőben is hallhatjuk!

Az új album egyébként meglepő mód kevesebb hiphopot tartalmaz, mint azt az énekesnőtől vártuk volna, de ezt alig van időnk észrevenni, mert csak úgy kapkodjuk a fejünket az egymással keveredő stílusok hallatán: hol egy kis soul, hol egy kis afrobeat, amott trance-be hajló elektronika, de már fel is csendül egy klasszikus zongoraszólam. Mindennek Sena hamisítatlan átütő lendülete adja meg az esszenciáját, meg persze azt a finom összhangot, ami miatt nem válik az egész katyvasszá.

Szóval, egyfajta összegzését hallhatjuk Sena zenei előremenetelének, amiről az énekesnő így mesél: „Elsősorban maguktól jöttek felszínre ezek a számok, és azért lett ilyen sokféle a válogatás, mert annyi minden benne van, amit kipróbáltam és szeretek. De részben tudatos is volt, hogy ne ragadjak le egyetlen hangzásvilágnál, és minél többet megmutassak az elmúlt tíz évemből.”

Facebookon itt lehet előjelezni a jelenlétet!

Tűz tartalom 🔥