keresés menü

Rumex Fannit senki ne akarja megállítani

Fazakas Fanni, akinek mindig elírják a nevét, Rumexként kezd egyre szervesebben bevonulgatni a köztudatba, legalábbis ami a fiatal, feltörő audiovizuális művészek színterét illeti.

Ráadásul ő mindkét végpontban derekasan teljesít: nem csak az elektronikus zenészeket képző ImPro School egykori növendékeként gyárt egyre jobb trekkeket – nyilván nem csak úgy random esett rá a választás, hogy az Akácfa utcai LÄRM klub szezonnyitóján is lájvozzon -, de a MOME médiadizájn szakán jó sok képi tudást is magára szedett, aminek a vége az lett, hogy nyert a tavalyi első Magyar Klipszemle rendezési kategóriájában.

Ezzel a videóval márpedig:

A Summer Syndrome most pedig végre egy komplett EP címadó dala is lett. Fanni így mesélt nekünk a klipszemlenyertes dal folytatásáról:

“Nyársirató videoklipem nem várt sikere után Dansor – vagyis Anett Kulcsár, a holland Comport Records alapítója – felkért, készítsek számára egy hasonlóan beteg videoklipet a Theory of Love című számához. A beszélgetéseink közepette Anett döbbenten fedezte fel, még nincs kiadója a Summer Syndrome-nak, úgyhogy felkért, készítsek még két számot hasonló stílusban.

Tekintve, hogy kis életem egy ideje fenekestől felfordult (végre) és más zenei stílusok irányába is kacsintgatok, biztosítottam Anettet arról, hogy tuti nem fog egy stílusilag egységes albumot kapni tőlem. De ő nem volt szívbajos, egyből rávállalt a dolgora.

Mivel nem megélhetési zenész vagyok, számomra egyáltalán nem fontos, hogy a számaim bekategorizálhatóak legyenek – ettől mondjuk lényegesebben kevesebben találnak rá a SoundCloudon vagy a Beatporton. Inkább a kísérletezés, egyes stíluselemek összeolvasztása az, ami érdekel, és szerintem amúgy sem érdemes klikkesedni stílusok szerint. A jó zene az számomra nem stílusfüggő. Ha megborzongok tőle vagy elbőgöm magam, akkor működik, és rakom is be a lifetime youtube playlistbe.”

És akkor itt lehet rögtön belehallgatni az EP-be:

Fanni nyilván menetel tovább előrefele, sőt, időközben pár hasonló gondolkodású lánnyal elindították a LÁJV projektet is, aminek lényege, hogy több lehetőséget biztosítsanak a női elektronikus producereknek, akik számos helyen még mindig háttérbe vannak szorítva. “Nagyon bizakodóak vagyunk, szerencsére eddig senki nem vádolt meg minket azzal, hogy feminista kurvák vagyunk.”

Tűz tartalom 🔥