keresés menü

Mi a helyzet azzal, hogy Rihanna felszabadította mellbimbóit új videójában?

Barbados nagy többséggel megválasztott popzenei képviselőnője március utolsó napján kijött új klipjével, melynek lo-budget kivitelének sarokpontja egyben a fő narratíva is: a kéjes, egyszemélyes évődés. Évődni mással szokott az ember, mármint két ember kell hozzá, de itt most a monitor túloldalán ülnek a másik felek, tehát mi. Riri lassú üzemmódban fetreng, önsimogat, szekszizik, és miközben a Prince-es gitárok kacsintva felsírnak, leomlik a pánt is, és megtudjuk, ha eddig nem tudtuk volna, ha akarjuk, ha nem, hogy az énekesnő jobb mellbimbója még át is van szúrva.

A dal egyébként jó, de a diskurzus nyilván a villantás köré épül majd ezekben a napokban. Az anatómiai jegyeken túl talán aköré, hogy a YouTube ezt a videót most nem tiltotta le – mint ahogy meg szokta tenni számos hasonló esetben, és meg is tehetné saját szabályzata alapján.

Eszünkbe juthat a klipről egyébként Madonna Vogue-ja ugyanúgy, mint Beyoncé Drunk In Love-ja, mindkettő a fekete-fehér minimalizmusba csomagolva adta el a szexualitást, de Rihanna új klipje azért különösen figyelemreméltó, mert a hordóméretű seggek kamerába tvörkdörgölésének és a két klikkre fellelhető pornó korában  ez kifejezetten visszafogottnak számít. Annak ellenére, hogy feltár ezt-azt, egy nanopillanatra sem obszcén, a villantás nem a klipet eladó olcsó trükk, hanem integráns része annak, amit talán lassan most már bátran elnevezhetünk úgy, hogy Rihanna átalakulása popsztárocskából művésszé.

Főleg, hogy idei új albuma, az ANTI látványosan szakított a felszínes, rádióbarát slágerekkel, helyette inkább befelé tekint, okosan játszik.

Riri 28 éves. Bőven van ideje a továbbgondolásra. Hogy az irányba, amibe most esetleg csak kíváncsiságból állt be, jóval határozottabb léptekkel el is induljon.