keresés menü

Ricsárdgír-interjú: “Az EP-t azért csináltuk meg, mert féltünk, hogy nem jönnek el sokan az Akváriumba”

Urbanplayer: A Shut Upban direkt vagy véletlen a Nirvana-utalás? Nemrég újrahallgattam a Nirvana-lemezeket, és a School tök nagy kedvencem lett, ahonnan most nézem a Nirvanát, onnan ez a legjobb számuk. Ezért örültem ennek. Ha direkt, akkor hogy jött ez ide? Ha nem, akkor mit szóltok hozzá?

Dani: Flóra írta a szöveget.

Flóra: Direkt az utalás, a School a kedvenc Nirvana-dalom.

Ahogy írtuk a dalt, végig az a nyomasztóan elcsépelt amerikai tinédzser-kép volt a szemeim előtt, aki a garázsban próbál a haverjaival, az apja könyvelő, az anyja meg a kertésszel kavar.

Andris: Időnként én is újra előveszem a Nirvana-lemezeket és rájövök, hogy kiskoromban nem véletlen szerettem őket.

Dani: Sajnálom, hogy a Baha Men Who Let The Dogs Outot senki nem vette észre a számban.

UP: – A tagcserés ügy miatt lett csak EP a My Horse Is Going To Die? És amúgy miért ez a cím?

Dani: Az EP-t azért csináltuk meg, mert féltünk, hogy nem jönnek el sokan az Akváriumba. Aztán kiderült, hogy akkor jöttünk ki az EP-vél, mikor telt hát lett.

“Kapufa” ahogy Laci szokta mondani egy rosszul sikerült randi után.

Andris: A nagylemezt januárra tervezzük és úgy voltunk vele, hogy jó lenne kijönni pár számmal, ráadásul a Shut Upot meg a My Horse-t már elég régóta játsszuk koncerteken, már így is sokat várattuk vele az embereket, hogy otthon is hallgathassák.

UP: – Az utolsó szám ilyen country-s tekerés lett. Van olyan műfaj, amihez soha, de soha az életben nem nyúlnátok? Vagy legalább olyan, amihez most nem?

Dani: Szerintem nem csinálnánk erőszakos pornófilmet. Ha ez volt a kérdés.

Andris: Talán csak a reggae-t tudnám mondani, bármi más jöhet.

Ha már ennyit beszéltünk róla, talán el is indíthatnátok a My Horse Is Going To Die-t!

UP: – A Ricsárdgír-filmmel mizu?

Dani: Október elején leforgatjuk a film első hat percét, amit novemberben a közönségnek meg is szeretnénk mutatni. Annyit elárulhatok, hogy egy flashback jelenet lesz. Ezután keresünk producereket, hogy a film többi részét is meg tudjuk csinálni. Remélem Andy olvassa ezt.

UP: – Mit tudtok annak mondani, aki szombaton megnézne titeket, de nincs jegye?

Andris: Hogy már két napja teltház van :'(

Dani: Nagyon sajnáljuk, hogy nem tud eljönni most, de ahogy Frank Drebin mondaná: Lehet hogy soha többé nem látjuk egymást.

UP: – Palvin Barbitól kaptatok valaha bármi visszajelzést?

Dani: Instán írtunk neki, de nem válaszolt. Szeretnénk kérni mindenkit aki olvassa ezt az interjút, hogy aki ismeri őt juttassa el hozzá a levelünket. Könyörgünk, bármire képesek vagyunk, még egy kakasviadalt is rendeznénk a tiszteletére, mármint a Bohemian Betyarsos Kakassal.

Fotók: Facebook