keresés menü

Richie Hawtinból megint Plastikman lesz: kész az új album!

richiehawtin

Nagy hír minden teknósnak: a detroiti második hullám szőke hercege, Richie Hawtin kiejette száján a bűvös szavakat: lesz új Plastikman album!

Ezt egy videóinterjúban mondta el, amit a Miami Art Weeken készítettek vele, és arról faggatták, hogyan viszonyul a művészethez, ha nem csak a zenét értjük alatta (egyébként például úgy, hogy az öccse, Matthew meg vizuális vonalon aktív, és szerinte sokáig úgy is mentek a dolgaik, hogy mivel csak egy családi ház választotta el őket egymástól, ő átugrott hozzá megnézni az új műveit, majd vica versa, mint egy “soha szavakba nem öntött párbeszéd”).

Nemrég a neves New York-i Guggenheim Múzeumba hívták el fellépni – ahol öccsével együtt szórakoztatott -, és az építmény akkora hatással volt rá (nem csodáljuk, itt tessék nézni róla fotókat), hogy utána szinte azonnal stúdióba vonult, és “úgy öt nap alatt megírtam egy új albumot.” Az elmúlt évek dj-zős előadásai után ugyanis ez az inspiratív gála “jó nagy adag szabadságot adott nekem vissza”, és ezért jöhetett ki belőle ez a lemez ilyen hamar – pedig az elmúlt 6-7 évben többször is nekiállt, de nem ment, falakba ütközött. Most meg nem.

Itt a teljes interjú: