keresés menü

Richard Dawsoné volt 2016 legjobb budapesti koncertje, ő visszatér, mi meg jegyet sorsolunk rá

Nem csak én, csomó ismerősöm ott volt Richard Dawson UH fesztes koncertjén, és mindenki úgy beszélt róla, hogy “év koncertje”, hogy “évek óta legjobb, amit látott”, sőt, hogy “élete egyik legmeghatározóbb kulturális élménye volt.”

Hogy mi történt? Besétált a Jurányi színháztermébe egy zömök hapsi kabátban, és gitár, illetve mikrofon nélkül elkezdett énekelni, de úgy, hogy rögtön borsók szaladgáltak mindenki hátán, ahogy betöltötte a hangja a termet, aztán persze a gitár is előkerült, amin szintén egész kivételesen játszik, gyötri, de végtelenül érzelmes is egyszerre.

Mindeközben tök jó humora van, olyanokról is mesélt például, hogy az új nője mellett fura volt, hogy nem finghat. Tavalyi lemezén meg a középkori birkapásztorok világába vezette be a hallgatóit. Olyan, mintha egy jelenkori emberbe beleköltözött volna több évszázad tapasztalata, szóval egyszerre archaikus és megrázóan mai is, amit csinál.

Ő lép fel tehát március 24-én a Trafóban, amire mi szereztünk egy páros jegyet kisorsolásra. Aki az info@urbanplayer.hu-ra elküldi március 21-én délig, hogy ki lép még fel aznap a Trafóban, azok között kisorsolunk egy páros belépőt.