keresés menü

Rasszizmusellenes soundtrack a reggeli feketéhez The-Dreamtől

insta

Irtózatos botrányt kavart az a telefonbeszélgetés, amit a TMZ amerikai bulvárlap hozott nyilvánosságra a minap. Ebben a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapat 81 éves tulajdonosa, Donald Sterling olyanokat mond pár évtizeddel fiatalabb barátnőjének, hogy felőle lefekhet feketékkel, de az Instagramon ne pózoljon már velük, és a meccsekre se hozza el őket. Ami elég erős egy főleg afro-amerikai játékosokat foglalkoztató sportágban, meg amúgy már önmagában is.

Sterlinget azóta keményen megbüntette az NBA, konkrétan egy életre eltiltották a szövetségtől és a meccsektől, 2 és fél millió dollárt kell csengetnie. Ezen túl valóságos tiltakozáshullámot váltott ki a kijelentése, Obamától Snoop Doggig, Rihannától a klub saját játékosaiig, akik kifordított mezzel protestáltak.

És most beszállt a ringbe az újvonalas R&B sztár The-Dream is ezzel:

Az impulzív képekkel megrakott videó azonban nem csak a rasszista kirekesztésről szól, de a szexistáról, a homofóbról, és a társadalmiról is. A végén pedig öles betűkkel üt az üzenet: “a fekete nem csak egy szín, nem csak egy rassz. Ez egy érzés, amit mindenki érez, akit az uralkodó elit kirekeszt magából.” Tudjuk, nem pehelykönnyű tartalom rögtön reggelre, de itt kell állnia.

Tűz tartalom 🔥