keresés menü

Állítólag Birdmannek és Young Thugnak is köze volt a Lil Wayne elleni merénylethez

Winfrey-t egy hónappal később előállították. Most pedig olyan részleteket közöltek a hatóságok, amik alapján a tavalyi év egyik legnagyobb slágerét, a Lifestyle-t jegyző Rich Gang két tagja, Birdman és Young Thug is kötődnek az esethez.

Birdman és Lil Wayne is dolgoztak együtt korábban. Lil Wayne-nek több lemeze is a Birdman által alapított Cash Money kiadónál jött ki. A 2006-os Stuntin’ Like My Daddy-ben amolyan apafiguraként hivatkozik Lil Wayne Birdmanre.

A jó viszonyt aztán a pénz rontotta meg, összevesztek ugyanis Lil Wayne szerződésén. Ennek az lett a vége, hogy a Lil Wayne tavaly beperelte a Cash Money-t. Tulajdonképpen ez vezethetett a merénylethez.

Young Thug meg öt nappal a lövöldözés előtt posztolt egy videót Instagramra, amit a hatóságok utólag fenyegetésként értelmeztek. A videóban feltűnik Winfrey is fegyvert lóbálva.

Később az ominózus Lil Wayne-koncert előtt Winfrey-t és néhány társát megállították a rendőrök, mert fegyvert láttak náluk. Ekkor azonban sikerült elmenekülniük.

A hatóságok szerint Winfrey a lövöldözés előtt beszélt telefonon Young Thuggal, aki aznap épp New Orleansban lépett fel, Lil Wayne szülővárosában. Noha Lil Wayne rajongói ebben akadályozták kedvencük nevét skandálva. A lövöldözés után pedig Birdmannel értekezett Winfrey.

Szintén fenyegetést véltek felfedezni Young Thugnak a merénylet után bemutatott, Halftime című klipjében. Itt Lil Whodiként, Lil Wayne régi becenevén hivatkozik rá Young Thug.

A dolog pikantériája, hogy állítólag mind a négy szereplő kötődik vagy kötődött a Bloods nevű bandához. Az érintettek egyelőre nem kommentálták a dolgot. Mint írtuk, egyelőre egyedül Winfrey-t vádolták meg az ügyben.

Birdman közben 50 millió dollárra perli a Jay-Z-féle Tidalt, amiért streamelik Lil Wayne új lemezét, mivel szerinte ennek a joga még az ő kiadóját illeti.

Ezen a héten szerdán pedig az esettől függetlenül Young Thugot előállították fegyver- és kábítószerbirtoklásért, miután korábban megfenyegetett egy plázás biztonsági őrt. Majd 10 ezer dollár (majdnem hárommillió forint) óvadék ellenében elengedték. Néhány órája pedig “Békéltető” címmel egy új szám is kikerült tőle Soundcloudra. Ami hát elég jó lett. Folyt köv.

(via Buzzfeed / ComplexFader)

Tűz tartalom 🔥