keresés menü

40 zenésszel mutatja be a Random Trip első albumát a Budapest Parkban

A Random Trip nevű improvizatív-örömdzsemmelős zenei projekt 2009 óta tartja meg szabadfogású estjeit a fővárosban. A bulik különlegessége, hogy sosem tudjuk, mi fog történni percek múlva, hiszen a színpadon álló brigád összetétele alkalomról alkalomra változik. A kizárólag arra az estére alakult zenekar két állandó tartópillére Delov Jávor, a Turbo dobosa és a Random Trip megalapítója, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa. Rajtuk kívül minden más változó.

“Az elmúlt hét év alatt felsorolni is nehéz lenne azokat, akik a csapat tagját képezték egy-egy fellépés erejéig, visszatérő vendégeik a Margaret Island, az Irie Maffia, a Halott Pénz, a Brains, az Akkezdet Phiai, a Zagar, az Ivan & The Parazol, a Supernem, a United, a Hősök, Fábián Juli & Zoohacker, a Punnany Massif, a Mary PopKids és a Quimby, de számos külföldi előadó is megfordult már színpadukon” – szól a friss sajtóközlemény.

A Random Trip most megpróbálkozott a lehetetlennel: lemezre konzerválni a legjobb, megismételhetetlennek tűnő pillanatokat, vagy legalábbis meríteni ezek inspirációiból. A végeredmény, ahogy írják, a “fülledt rocktól” (jelentsen ez bármit is) az “allstars hiphopig” (ezt sem tudjuk, micsoda, csengeni mondjuk jól cseng) vagy éppen a vagány popig terjed – bő negyven zenész közreműködésével.

Május 11-én pedig mindezt koncertformában is előadják, vagyis végeredményben visszájára fordították a saját alapképletüket, és a freestyleszagú imprókból rendes dalok lettek. Rendes dalokat írni viszont már egy fokkal komolyabb dolog, mint örömzenélgetni, úgyhogy a lecke fel van adva.

A koncert ingyenes.