keresés menü

Rálőttek az SXSW fesztiválról hazafelé tartó gitárosra

A texasi Austinban megrendezett South by Southwest a tengerentúl legmenőbb showcase jellegű fesztiválja, ami ebből a jellegéből fakadóan nem olyan, mint egy szokásos zenei feszt, inkább egyfajta zenei expó, sokkal több szakmázással, konferenciával. A lényeg, hogy különböző klubokban mutatkoznak be feltörekvő zenekarok – meg ismertebbek is.

A fesztiválon az egyes zenekarok ingyen nézhetik meg a többieket. A Löwin gitárosa, Michael Sanders most pénteken épp A Giant Dog koncertjéről sétált hazafelé, amikor három maszkos férfi kilépett eléje egy bokorból. Ez lett az eredménye:

Kettőnél pisztoly volt, a harmadiknál meg egy ilyen keményebb skuló. Sanderst vállon lőtték, majd elvették tőle a pénzét és a telefonját. Szerencsére ez a szerencsésebb kimenetel volt, hiszen ha a golyó kissé jobbra csapódik be, már rosszabbul járt volna.

A zenész azt feltételezi, hogy támadói kifejezetten a koncertekről hazafelé tartó emberekre utazhattak. Ő már jobban van, de zenélni már nem fog tudni az együttesével:

Ahogy az SXSW idén ezekkel a lövésekkel “indított”, tavaly szintén lövésekkel fejeződött be: akkor a fesztivál utolsó napján lövöldözött egy barom a levegőbe.

(via Austin Chronicle)