keresés menü

Pálmafás, neonfényes nyolcvanasévek-mennyország: itt van Quixotic nagylemeze!

Quixotic az elmúlt öt évben nem csak a synthwave hazai kiteljesedésében vállalt nem kis részt, hanem menet közben a műfaj globálisan is ismert és elismert szereplője lett.

Első lemeze, Czifra Miklós gitáros és Baracskay Rita szaxis közreműködésével felvett a Flamingo Drive-In a producer eddigi legfontosabb trekkjeit gyűjti össze, köztük természetesen a YouTube-on már hétmillió megtekintésnél járó Palmsot. Az újrakevert ismert trekkek mellett azonban kapunk négy vadi új tételt is.

Quixotic, azaz Miklósy Krisztián így mesélt a lenmezről: „Az album egy hosszú utazást ír le. Minden dalnak meg van a saját, egyedi története és hangulata.

Az út vége pedig maga a Flamingo Drive-In, ahol a neonfénnyel világított pálmafáknál jéghideg koktélok várnak. A synthwave műfaja egy befogadható csatorna lehet a fiataloknak a nyolcvanas évek popkultúrájának felfedezéséhez – ahogy az én korosztályom felfedezte azt gyerekkorában, majd én újra felnőttként is.

Ezt  a saját produkciómmal igyekszem minden formában közvetíteni. Valami új, valami más, de mégis ott a nosztalgia, a tisztelgés a múlt előtt, ami megalapozza a stílust hangzásban és hangulatban. Szerintem, ha valami igazán jó, az mindig jó és izgalmas lesz. Legyen az egy klasszikus film vagy sláger.”

Lemezbemutató: Április 26, Instant.

Tűz tartalom 🔥