keresés menü

Príma hallgatnivaló vasárnapi napnyugtához ez a mixtape, ami a Tribe Called Quest debütalbuma előtt hajt fejet

Ezen a héten lett pont negyed százados a People’s Instinctive Travels and the Paths of Rhythm, a dzsesszes-intelligens hiphop egyik zászlóshajójának, az A Tribe Called Questnek bemutatkozó lemeze. Ez az 1990-es hangzóanyag indította el a Q-Tip által kormányzott triót a siker felé vezető úton, annak ellenére, hogy a dícsérő szakmai kritikák mellett a mainstream érdeklődést nem robbantották fel. Akkor még legalábbis. Aztán később persze több slágerük is bevonult az örök rapklasszikusok közé, mint például az erről az albumról származó Can I Kick It vagy a Bonita Applebum.

A hangmintavadászatra szakosodott Whosampled.com-nál azt gondolták, megérdemi a lemez, hogy 25 év elteltével kapjon még egy kis reflektorfényt, úgyhogy

összeraktak egy mixtape-et a csapat által szemplerezett zenékből, meg persze a lemezre felkerült számokból, plusz interjúrészletekből és egyéb vonatkozó apróságokból.

The Isley Brothes, Roy Ayers, Earth Wind & Fire, és így tovább – ennél jobb soundtrack pillanatnyilag talán nincs is egy ilyen habkönnyű, tavaszközepi vasárnap estéhez.