keresés menü

Postán kaptunk kazettát: itt a magyar poszt-internet hip-hop!

CAM00121

Bréking: kidurranni látszik az SoundClouddal, Bandcamppel meg Spotify-jal fújt internetlufi! Mvrk Ntrx esetében végre teljesen helytálló a poszt-internet címke, hiszen ő már tényleg túllépett a világnak a hálóján. Nála a kazetta már nem csak egy fétistárgy az mp3 mellé, hanem az egyetlen és kizárólagos hordozó. Ennek megfelelően a + halott virágok + című lemezét sem sem a Facebookon linkelte át nekünk, hanem

postára adta!

Képriport következik a múltból!

CAM00117

Kövér, pattogtatós fóliával kibélelt boríték és benne a gyárilag fóliázott kazi. A telefonomra kell nézni, hogy valóban 2014-ben járunk, nem pedig 1994-ben.

“Nincs Facebook, nincs letöltés, csak a gyönyörű halott formátum, álom és ébrenlét között egyensúlyozó lo-fi rappel, belassított Celine Dion hangmintákkal, és felgma flow-val” – olvasom és rájövök, hogy nekem már vagy vagy egy generáció felnövése óta nincs is magnóm. Mi legyen?

CAM00122

Tényleg nem tudtam mást csinálni, átkopogtam a szomszédnénihez, hátha neki van. És lám-lám, csak a hiradó végét kellett kivárni, és már szaladhattam is haza a félkilós történelemmel. Mivel azt ígértem, hogy egy órán belül vissza is viszem, ezért csak egy hallgatásra volt időm.

CAM00123

A zene olyan volt, mintha a kilencvenes évek magyar amatőr underground hip-hopját összekevernénk az új internetes generáció hangmintázós, széthulló montázsokra emlékeztető témáival. Noha a belassított Celine Dion-hangmintát nem sikerült felismernem. Mvrk Ntrx ugyan nem rappel jól a szó klasszikus értelmében, de valahogy mégis működik az egész, ahogy az inszomniás szintifátylakra szövegel lomhán és nyújtottan, olyanok régi dolgokról, mint a halál a számítógépes játékokban, és a hip-hop, mint Úgynevezett Életforma. Valamint a punci, vagy annak a hiánya.

Akinek megjött a kedve, az alábbi email-címen érdeklődhet a kazi iránt: mvrkntrx@gmail.com

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥