keresés menü

Tanulmány bizonyítja: Kanye Westnek nagyobb a szókincse, mint Bob Dylannek

A Musixmatch a poptörténelem 99 legsikeresebb előadóját a legismertebb 100-100 daluk alapján vetette össze a szókincseik tekintetében. Ugyan hat előadó esetében nem kaptak engedélyt a szövegeik felhasználására, meg hát ezek a nyers adatok kicsit lelketlenek is tudnak lenni, azért jó néhány érdekesség kiderül a kutatásból.

1. A legnagyobb szókincse például torony magasan Eminemnek van 8818 szóval. A második helyen Jay-Z követi őt 6899-cel, 2Pac pedig 6569-cel a harmadik.

2. A legnagyobb szóbőség műfaj tekintetében természetesen a hiphopban van, utána pedig a másik dalszövegcentrikus zsáner, a folk jön. A reggae, a tinipop és a metál műfajok képviselői pedig jellemzően kevés szóval is ki tudják magukat fejezni.

3. Ennek megfelelően a hiphopos élbolyt Bob Dylan bontja meg először. Ő Kanye West után az ötödik lett 4883 szóval.

4. Akik még meglepően jól szerepeltek: Julio Iglesias a hetedik, Andrea Bocelli a nyolcadik, Celine Dion pedig a tizedik helyezettek lettek.

5. Meglepően hátul van viszont a Beatles, akik 1872 szóval csak a 76. helyet érték el. A sor végét pedig Kenngy G amerikai smooth jazz szaxis zárja. Neki mindössze 809 szó elég volt a poptörténelemíráshoz.

További részletek a Musixmatch oldalán találhatóak.

(via Fact)

Tűz tartalom 🔥