keresés menü

Polar Dear: 20 Celsius fok felett már alig tudunk mozogni

Urbnplyr: – Oleg, te nemrég újragondoltad a Polar Dear zenei arculatát, mit jelent ez azok számára, akik még az Even If I’m Late-tel azonosítják a nevet?

Oleg: – Az Evennél még koncepció volt, hogy olyan számot csináljunk, ami itthon tökre rádióbarát tud lenni, de közben felkeltse a kicsit “kifinomultabb” ízlésű emberek érdeklődését is. A januárban megjelenő EP-n igyekeztünk megőrizni a korábbi zenéinkre jellemző dinamikusságot, de hangulatában néhány számot kivéve eléggé melankólikus anyag lesz. A fiatalabb közönség, aki VIVA-nak köszönhetően ismert meg minket talán nehezebben fog tudni megemészteni néhány dalt, de majd ők eldöntik, hogy mennyire fekszik nekik az új vonal.

Urbnplyr: – Apropó név, ez túl nagy ziccer, hiba lenne nem berúgni: ez arra utal, hogy vonz Skandinávia, esetleg a skandináv pop, esetleg a sarki fény, vagy csak simán a tél a kedvenc évszakod az alkotásra?

Oleg: – A téllel nem is lőttél mellé, ugyanis 20 fok feletti időjárásban a másik alapítótaggal, Márkkal már alig tudunk mozogni, szóval a “Polar” szócskával eléggé egyetértettünk amikor névválasztásra került a sor. A “Dear” -nél meg szerintem csak elírtuk a szarvast angolul, de már nem annyira emlékszem.

Urbnplyr :- Most tél van. Mit kapunk a Polar Deartől december első hétvégéjén?

Oleg: – Krisztián, akit majd láttok velem a színpadon, vett egy irgalmatlanul ronda kabátot és abban reménykedünk, hogy nem sül majd bele a húsz perces szettünk alatt. Nagyjából ez a legnagyobb show elemünk, a többit majd meglátjátok.

Krisztián + Oleg = Polar Dear

Urbnplyr: – Úgy tudjuk, szeretsz Budapestről kivonulni, ha eléred az aktuális alkotói fázist. Elárulod, hova tűnsz ilyenkor? Wisconsinban szép faházak vannak, de itthon merrefelé tudsz tökéletesen magadra maradni?

Oleg: – Igen, eléggé ragaszkodom a nyugihoz. Egyébként kecskeméti vagyok, vagyis egy Kecskemét melletti helyen laktam és imádtam. Itt csak a pincébe kellett levonulnom két fűnyírás között és hajnalig tudtam zajongani. Nemrég újra felköltöztem Pestre, de szerencsére olyan helyre, ahol eszméletlenül nagy kuss van, de igény esetén a belvárosi pörgés is elérhető tíz perc alatt. Elég jól berendezkedtem ahhoz, hogy most ne kelljen menekülni sehova, de például az EP utolsó simításait tuti a karácsonyi hazautazásnál fogom megejteni.

BULIRA BECSEKK ITT!