keresés menü

Pofátlanul lemásolták minden idők egyik legnagyobb klubrobbantóját

Van az úgy, hogy az ember inspirálódik, és anélkül, hogy ez tudatosulna benne, kicsatornázza magából a befogadott hatásokat, így esetleg olyasmit hozva létre, ami hasonlít már valamire. Véletlenül. Aztán van az is, amikor valaki ötletek híján hozzányúl egy már működő formulához, és célirányosan ellopja azt magának, más hátán kapaszkodva fel a siker tornácára. Szándékosan. A kettő között komoly különbség van.

Most az utóbbira hozott példát Sander Van Doorn lemezkiadója, ami közölte, hogy hamarosan megjelenik ez a remek szerzemény (update: közben a YouTube-ról lekapták, lolcsi, de itt azért megtalálható még):

Csak nem ismerős valahonnan? Mondjuk innen?

Quentin Dupieux, a Mr Oizo név mögött álló francia producer nem is örül felhőtlenül neki, hogy 1999-es slágerét így, másfél évtized elteltével ilyen szégyentelenül lekopírozták:

A Doorn Records nagyon helyesen kapja is az ívet rendesen a Facebookon, a SoundCloudon meg a YouTube-on. Amin semmi csodálkoznivaló nincs, hiszen nem csak a hangzás jellegét, de még az apró, torzított Flat Eric-nyikkanásokat is lemásolták. Hullanak-e fejek a porba ezek után? ELSZÁMOLTATÁST! De addig is hallgassuk meg ismét a legutóbbi Mr Oizo nagylemezt errefelé.

(Nyitókép: pickleddingo @ Flickr)