keresés menü

Peter Kruder ma az Ötkertben, Phonique holnap az Urimuriban

Clash of the Titans! Vagyis majdnem. Mindenesetre két nagynevű elektronikus zenei hupogtatót is vendégül lát ma és holnap Budapestet, mindkettő más hangulati vonalról érkezik, és más helyre, tessék választani, íme a két opció – egymástól nem is olyan messze:

peterkruder

Hangozzon bármennyire falunaposan a “Progresszív dallamok és ízek az Ötkertben” alcím a Facebook-eseménynél, inkább gyorsan felejtsük is el, és idézzük fel helyette, hogy a ki tudja hánnyal ezelőtti Balaton Soundon Peter Kruder korábbi tettestársával, Richard Dorfmeisterrel micsoda hiánypótló, elegáns, alulról építkező house-szettet helyezett el a nagyszínpad előtt. Sokan el is menekültek onnan, nyilván azok, akik még mindig a melankolikus bécsi hangzásra dölöngéltek volna, az ottmaradók meg életük egyik legjobb levezetőbulijára topoghattak a méykék fényben játszó osztrák producerek előtt.

Bizonyára most sem andalítani jön, és ezt igazolja a körítés is: a house-specialista Crimson, Grasshop és a táncolásra hajlamosító Suhaid lesznek a hazai tettestársai ezen az estén – ahová még a belépés is ingyen van, hohó! Tessék, kedvre derítő zeneszám Kruder úrtól:

És akkor itt a másik nagy dobás, ez már péntekre: az URIMURI szervezésében érkezik Phonique, Berlin éjszakai életének egyik meghatározó alakja a sok közül, lemezlovas, producer és kiadótulajdonos, ráadásul nem valamiféle friss trendbandwagonra akar csak felugrani, hiszen a kilencvenes évek közepe óta teszi a dolgát. Tőle is mutatunk egy zenei fölvételt!

Megkérdeztük egyébként az este szervezőjét, a szintén pult mögé álló Blattit is, hogy miért rá esett a választást, ő épp sietett, amikor feltettük a kérdést, de annyit azért elmondott: “régi személyes favoritjaim közé tartozik, becsülöm, hogy még mindig a pályán van és folyamatosan meg tud újulni.” A buli 1500 pénzes, Facebook-eseményoldal errefelé.

phoniqueurimuri