keresés menü

Pesti reppeseknek tűnnek, de a house nyelvén szólnak

Az ELEVATED krú nem bír leállni. Helyes cselekedet!

Köszönjük mindenkinek, aki ráharapott a clickbait címre, jól tettétek, mert megint van itt valami, ami platinásan ragyogó színnel vonja be leharcolt székesfővárosi grundunkat, ami under.

Az ELEVATED brigádtól nem először szellőztettünk meg hanganyagot, hiszen rajtuk kívül talán senki nem beszéli ennyire érthetően az eltaposott dekkektől szürkéllő budapesti aszfalt megzenésített formanyelvét, aminek gyökerei és hatásai közt találni stonesthrowista hiphopot, légies neo soult, fojtottan füstös szabadjazzt, Detroitot és satöbbit, aztán amit ezekből kitekernek, az valahogy mindig valamiféle nagyon pillanatnyi, de jövőbe mutató, végül timeless bólogatóssá érik.

A Sági “Vanis” Viktor által egybeterelt csapat most másokkal kiegészülve a LÄRM egyes csütörtöki napjain nyélbe ütött House Arrest bulisorozatnak szentelt egy fullos válogatást, ami egy újabb árnyalat a korábbi juke-os, bítközpontú zsákmányokhoz képest, de mégis azok közeli rokona. Hát persze, hiszen ELEVATED.

Van itt repphangmintával felhúzott UK garage (AO UZZI), Armand Van Helden legendás Tori Amos-remixét idéző funkhouse menet (Kowas), feszes rendőremlegetés (Siaga), zongorás újdiszkó (Monkeyneck), és mások – egy a lényeg: hallgassátok, aztán

Ha csak egy hazai soundtrackje lehet a már egyre inkább helyezkedő tavasznak, akkor ez legyen az.