keresés menü

Pénteken új széria debütál a Corvintetőn: jön az ELEVATED

Mert úgy tűnik, ez nem csak a sokadik bítorientált est lesz. Főleg, hogy nincs is sok ilyen. Viszont ha végigfuttatjuk a szemünket a neveken, akkor máris izgalmassá válik a dolog, akkor meg még izgalmasabbá, ha tudjuk, hogy nyolctól már egy kiállítás is nyílik a Blaha Lujza téri klubkomplexum kistermében. Az ELEVATED január kilencedikei eseménye egyébként az Emelkedett tudat, nyitottság, zenei felfedezés, inspiráció mottóval indul neki az érdeklődés felkeltésének, mi pedig ahelyett, hogy a fellépőket saját szavainkkal írnánk körül, inkább megkértük őket, hogy írják körül egymást. Mi meg dobunk mellé egy-egy példadolgozatot az illetőtől.

Íme:

“Neck zenéi letöltés után szinte hezitálás nélkül valahol a Barry White és a Morcheeba közé landoltak be a ’sex’ könyvtárba. Nem csak gyönyörűek a zenék, de elképesztő szubokkal és dinamikákkal operál a srác.” (Kreol, azaz Ponza Neckről)

“Pár éve futottunk össze először a Deepben, azóta legtöbbször együtt rokkoljuk a dj- és italpultokat az Easy Lovin’ estjein. TRNR ilyenkor mindig előás olyan klasszik bíteket, amikre mosolyogva kacsint össze a hallgatóság, de hegyekben áll a future/bass/trap őrület is a laptopján. Péntek estig pedig ér csekkolni a mixeit SoundCloudon, például az UrbanPlayer Podcast sorozatnak készült szelekciót.” (Slanki Turnerről)

https://soundcloud.com/urbnplyr/up-podcast-43-turner

“Az egyik legtehetségesebb producer, akit ismerek, iszonyatosan kreatív, és eklektikus zenéket ír, pult mögött meg az egyik legenergikusabb DJ akit valaha láttam. Olyan kíméletlen underground szelekcióval operál, hogy bűn kimenni cigizni, miközben ő játszik.” (Skrude Myamo-ról)

https://soundcloud.com/myamo/myamo-stadium

“Nem túlzok, ha azt mondom: Ati a legnagyobb Soulection rajongó az országban, aki azért attól sem riad vissza, ha egy Raphael Saadiq klasszikot kell a lejátszóra dobni!” (Turner Slankiról)

https://soundcloud.com/slanki/organic-grooves-04

“Eyyo én Ponza vagyok, nyugodtan elhiheted nekem” – a rap szaki óriási nagy valószínűséggel feledtébb kellemes warmupot fog produkálni!” (Neck Kreolról, azaz Ponzáról)

“Skrude iszonyatos tempóban gyártja az ország legkurrensebb trapjeit, footworköl iamyankkal (6T), résztvesz a transnational szcénában a Babylon records-nál sorra megjelenő remixeivel – iszonyú pontos, technikás zenész, a magyar zenei színtér egyik leggyorsabban fejlődő figurája.” (Myamo Skrude-ról)

Szóval az első bulika zeneileg Neck, vizuálilag pedig Tomasek Péter munkássága köré épül, és hasonló mixelt koncepcióval érkezik majd a sorozat egy-egy újabb állomása havonta, csigolyákat lehet hajlongása előkészíteni.

Ez meg itt egy darab kedvcsináló videó, aztán jó szórakozásokat: