keresés menü

Passed: “Olyan számokat írni, amiket mi szeretünk”

URBNPLYR: – Hogy indult a Passed? Vannak más projektjeitek is?

Dóri: – Már jó ideje a legjobb barátok voltunk négyen, amikor egy zenei vizsga kapcsán felmerült, hogy muzsikáljunk közösen. A fiúknak ekkor már egy éve ment a GOMA nevű közös projektjük, mi pedig csatlakoztunk hozzájuk. Fanni hárfával, én pedig énekkel.

Lewis: – Egy csapat vagyunk, ahogy a nevünk is mutatja: Team PASSED. Ez magába foglalja a GOMÁ-t és Little Rebelt, ami Dóri énekes szólóprojektje. Az ikreknek is létezik egy duója, eleinte két hárfával léptek fel, mostanában Dóri már inkább énekelni szokott. Fanni pedig több komolyzenei zenekarban is játszik, szólókoncertjei is vannak.

URBNPLYR: – Nagyon jó fogadtatást kapott a Mesmerize, az általános vélekedés szerint így kell okos és trendi popzenét írni Magyarországon. Számotokra az “így” mit jelent?

Lee: – Azt jelenti, hogy nem görcsölünk rá a dalírásra. Amikor írtuk a Mesmerize-t, nem arra koncentráltunk, hogy ez tetszeni fog-e az embereknek, hanem olyat akartunk alkotni, amit mi szeretünk. A zenélés nekünk szórakozás, keressük az utunkat, ennek a legelejét hallhattátok a Mesmerize-ban.

URBNPLYR: – A VHS-es klip, rajta egy múltheti dátummal a ’90-es évek esztétikáját idézi. Hogy viszonyultok ahhoz az időszakhoz?

Fanni: – Imádjuk a 90-es évek világát, ez az öltözködésünkben is látszik. Kiskorunkban a szüleink VHS-sel videóztak minket és részben ezt a boldog időszakot idézzük fel a klipünkben is.

URBNPLYR: – Úgy tudom, jövőre jön egy kislemez. Egyéb terveitekről mit lehet tudni? 

Dóri: – Közös terveink között szerepel, hogy A Dalban sikeresen szerepeljünk, és mi képviselhessük Magyarországot az Eurovízión. Emellett az év folyamán egy teljes albumot is szeretnénk kiadni és koncertezni vele.

URBNPLYR:  – Perpillanat mik a kedvenc számaitok?

Lee: Lido – I Love You

Fanni: George Ezra – Budapest

Dóri: Bladee – Unreal

Lewis: Black Keys – I Got Mine