keresés menü

Öt berobbanás előtt álló repper, akikre nagyon érdemes odafigyelni

1. Boogie

A kaliforniai repper néhány fogós single után nyáron adta ki első lemezét. Az ingyen letölthető Thurst 48 lusta témái közül elsősorban a bulis szintikkel megtolt Bitter Rap jelzi, hogy komoly slágerek csúszhatnak még ki Boogie kezei közül.

2. Tkay Maidza

Az ausztrál repper-énekesnő idén egy bombaerős mixtape-pel hívta fel magára a figyelmet. A rengetek inspirációt keresztező számai kellőképp kluborientáltak és poposak ahhoz, hogy ő legyen 2015 Azealia Bankse, vagy még annál is több. Jövőre jön a debütlemeze. Ez meg itt egy Bok Bok-kal közös trekkje:

3. Allan Kingdom

A legtöbbször Chance The Rapperrel rokonított Allan Kingdom nem csak a játékos szövegelésben erős, hanem totál formabontó, pszichedelikus alapjaiért is ő felel. A minimalista Evergreensben például egy furulya is fontos díszítő szerepet kap.

4. Key!

Az indei évben Atlanta lett az új hiphop-zenék talán legfontosabb forrása. Az odavalósi Key! amellett, hogy részt vett egykét színtérhimnuszban, saját magának is elég pöpec dolgokat rak össze. A zongorás minimál alapra bekattanó Give Em Hell jön most ezek közül:

5. Kevin Abstract

A mindössze 18 éves Kevin Abstract az MTV1987 című lemezének nem csak itt, hanem az év legjobb hiphop-lemezei között is ott lesz a helye. Abstract (és producere Romil) zsenialitása legjobban a Hell/Heroina című érzelmi-műfaji hullámvasútban csúcsosodik ki.

Tűz tartalom 🔥