keresés menü

Nyugi a tuti: 3 januári hanganyag, amivel pontot tehetsz a vasárnap estédre

1. Nami Ramo – 001

Négy darab, puha digitális alapokon békésen belassuló R&B zene Iman Malika Omartól, akire ha rákeresünk a Facebookon, akkor meglepve tapasztalhatjuk, hogy foglalkozásaként az van megjelölve, hogy barista egy kaliforniai Starbucksban. Mindeközben pedig lelkesen posztolgatja zenéit erre a személyes profiljára. Mi tök véletlenül bukkantunk rá a Bandcampen, csak hogy nektek már ne kelljen!

2. Teen Daze – A World Away EP

A nagyon észak-amerikai Brit Kolumbia rövid nappalaiban élő zenész szokásosan avarrugdosós, elrévedős, nosztalgikus, de trance-es futamok által minden korábbinál jobban meglegyintett számokat hordott össze erre az alig több mint harminc percre, szóval ha komplex agymunka helyett valaki simán csak egy tollpehelyként lebegtető, nem túlgondolt, de kellemes elektronikus trekkcsokrot keresett a nyugi a tuti szlogen jegyében, akkor már meg is találta.

3. Panabrite – Disintegrating Landscape

A seattle-i Norm Chambers egyszer azt találta mondani, a hatvanastól a nyolcvanas évekig készült “library music” (vagyis az a zene, amit legtöbbször tudományos és természetfilmek aláfestéséhez készítettek) inspirálta a Panabrite projektet. Vonzódását a régiszintis, new age-es formulákhoz le sem tagadhatná, de ez teszi zenéjét egzotikusan varázslatossá. Most épp közel ötven percen át: