keresés menü

Ha reppes vagy, ünnepelsz – az N.W.A. megkapta az egyik legnagyobb kitüntetést, amit zenész megkaphat

Öt jelölt kerül be jövőre a popzenei dicsőség múzeumába az amerikai Erie-tó partján, a gengszterreppet a világra szabadító csapat mellett a Cheap Trick, a Chicago, a Deep Purple és Steve Miller kapja még meg ezt az informális előléptetést. Hogy ki kerüljön be a hírességek csarnokába, arról minden évben a múzeum hivatalos weboldalán lehet voksolni.

Alapszabály, hogy  csak az jelölhető, akinek az első hangfelvétele már legalább 25 évvel ezelőtt jelent meg. Az N.W.A. már jócskán határon belül van, eddig négyszer voltak már shortlisten, de úgy tűnik, az idén megjelent, róluk szóló életrajzi film jó hátszél volt a győzelemhez.

“Ez azt jelenti, hogy a csapat hatása kőbe lett vésve”

– mondta Ice Cube a hírre a Rolling Stone magazinnak. Dre még szerényebben fogalmazva azt mondta, egészen szürreális számára ez, hiszen ő simán csak azt csinálta, amit szeretett. Mindenesetre a brigád ezzel is gyarapítja a dicsőségcsarnok hiphop-névsorát, ami még meglehetősen gyér: eddig a műfajból csak Grandmaster Flash & The Furious Five, a Beastie Boys, a Run DMC és a Public Enemy jutott be. Olyanok mellé, mint James Brown, Miles Davis, a Nirvana, a Pink Floyd és még sokan mások.

Mindennek örömére tekintsük meg ismét azt a rövid dokufilmet, ami az ötösfogat leghíresebb slágerének, a Fuck The Police-nak a hátterét dolgozza fel!