keresés menü

Utáljuk az ezeréves rádióslágereket! Just Friends And Lovers és Robotra, forradalmian jó koncertek ma estére

Az idei év egyik legizgalmasabb új szervezőcsapata Budapesten a Lili és Jenthe párosából álló New Meat. Október 23-ára stílszerűen nyugatról hívtak segítséget, és semmi kétség, a két szupercuki osztrák indie-zenekar, a csupacsaj Just Friends And Lovers illetve a Japandroids-féle sodró gitárzenét játszó, öröktini Robotra tényleg meg fognak érkezni a Trafik Klubba. Lilit kértük meg, kicsit meséljen arról, miről is szól a New Meat.

UP: – Mikor ti elkezdtetek koncerteket és önálló dj-s estéket szervezni már volt egy New Beat, amit nyilván ismertetek, miért lett mégis New Meat ennek a projektnek a neve?

Lili: – A New Beatről természetesen tudtunk, de mivel az elején csak bulikban gondolkodtunk, és a New Meat egész hangzatosnak tűnt, ezért nem tartottuk különösebb problémának a nevek közötti hasonlóságot. Egyébként meg ezúton is köszönet nekik a Tegan and Sara-ért, klassz lenne, ha a koncert után mi is djzhetnénk ;)

UP: – Ahogy az eddigi fellépőiteken végignéz az ember, leginkább az látszik, hogy ilyen blog-kedvenc zenekarokra utaztok, mintsem egy adott területre. Ez így van, vagy más a koncepció?

Lili: – Az egész a Terror Bird 2013-as tavaszi európai turnéjának bejelentésével kezdődött, amikor is csalódottan láttam, hogy Budapest jól kimaradt a tervezett állomások közül. Feltűnt viszont, hogy Bécs és Zágráb között még van egy lyuk, szóval úgy döntöttem írok nekik, hogy mennyiért és milyen feltételekkel jönnének. Gondoltuk, ha másnak megy, talán nekünk is fog. Ez persze, mint később kiderült, egyáltalán nem ilyen egyszerű, és talán egy bécsi kiruccanással jobban jártam volna. Azóta inkább Budapesten amúgy is fellépni vágyó bandák illetve kedvező ajánlatok mellett szervezkedünk. Ez alól kivétel a decemberi Bondage Fairies lesz, ami szintén régi kedvenc.

UP: – Ha jól emlékszem volt olyan bulitok is, ami a meleg közönségnek (is) szólt. Van a New Meatben egy ilyen irány?

Lili: – Az elején meleg-buliként indultunk, a névválasztással pedig arra a próbáltunk utalni, hogy mennyire unjuk, hogy állandóan ugyanazokba az emberekbe futunk bele, és, hogy ideje lenne a vérfrissítésnek. Egy olyan LMBTQ-közönséget szerettünk volna kiszolgálni, akik unják a színtéren tapasztalható egyhangúságot, utálják az ezer éves rádiós és diszkóslágereket. Aztán később rájöttünk, hogy ilyen igények a közösségen belül nem is léteznek, maximum 10-20 ember, az is a közeli baráti körünkből. Ezután nyitottunk a szimplán zenebarát, újdonságkedvelő emberek felé, mert láttuk van érdeklődés az iránt, amit csinálunk, csak nem abban a közegben, ahonnan eredetileg indultunk.

UP: – Hogy jött a ma fellépő két osztrák zenekar?

Lili: – Még nyáron keresett meg minket a Just Friends And Lovers egyik tagja. Előtte nem ismertük se őket, se a Robotrát, de miután belehallgattunk a számaikba, és azonnal mondtuk, hogy persze, simán. A Robotrát gyorsan el is könyveltük az osztrák Japandroidsnak, nagyon várjuk már a lemezt, az eddig megjelent számok alapján komoly anyagra van kilátás, a Break Thourgh-t vagy 10x meg tudtam hallgatni egymás után, ami azért nem kis dolog.

Becsekkolás itt.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥