keresés menü

Nem kell a pénzetek, ne is gyertek! – üzeni a Sleaford Mods a koncertjükön csajokat fogdosó rajongóknak

A közösségi médiáknak köszönhetően mára egyre inkább nyilvánvalóvá vált az, amit azért eddig is lehetett sejteni, hogy koncerteken és fesztiválokon rendszeresen történik kéretlen szexuális közeledés.

Minap például a Sleaford Mods nevű punkduónak kellett felemelnie a szavát, miután egy rajongójuk jelezte, hogy koncert közben taperolták. “Megfogdosni valakit a beleegyezése nélkül elfogadhatatlan, legyen bármilyen ruhában is” – szögezték le.

Majd így folytatták: “Ha azt hiszed, hogy nőket fogdosni elfogadható, akkor ne is végy jegyet, nem kell a pénzed, sem a jelenléted.”

Egy tavalyi brit (milyen más!?) felmérés egyébként arról számolt be, hogy a megkérdezett fesztivállátogatók 22 százaléka számolt be arról, hogy a fentiekhez hasonlóval találkozott. Csak a nőknél ez az arány 30% volt, míg a 40 év alatti nőknél már 43 százalék, azaz majdnem a csoport fele találkozott már ilyennel fesztiválozás során.

A Guardian vonatkozó cikkében egyébként a problémával foglalkozó megszólalók véleményei alapján a problémára az a legjobb megoldás, hogy a zenekarok és a szervezők határolódnak el azoktól az emberektől, akik a koncerteken lévő zsúfolt szituációt mások kéretlen fogdosására használják ki. Azt pedig csak mi tesszük hozzá, hogy ha bárki ilyesmit tapasztal, akkor lehetőség szerint rögtön helyben emelje fel a hangját.