keresés menü

Nagy Hétvégi Bulikalauz: mikor, merre, kicsodák rakják a talpunk alá?

robotrave

Üresen állnak a péntek és szombat esti órák rubrikái? Gond egy szál se, mi azért vagyunk itt, hogy kitöltsük azokat! Íme a vállalhatóbbnál vállalhatóbb zenés-táncos programok erre a hétvégére.

PÉNTEK: Kutatók Éjszakája @ A38, afterpartival
Jó tanuló és jó sportoló módjára először is egy csomó workshopon és előadáson lehet ma okosodni a hajón, utána pedig lehet adni a könnyed kardiós testmozgásnak Banyek live-val, iamyank dj szettel, Fine Cut Bodiesszal, AMB-bal és Modullal.

kutat

PÉNTEK: Bitches With Issues + Designer Drums @ Toldi
Romantikus kezdés Diplóval, brutális záras Miley Cyrus-szal? Azt nem tudjuk, de ilyesmi például olvasható az esemény oldalán. Meg az is, hogy twerk, latex & champagne shower. Meg az a szó is, hogy unikornis.

bics

PÉNTEK: Külvárosi Techno @ ShowBarlang
A sok luxyság és trendiség és belvárosiasság helyett inkább kivonulnál nomádkodni csendben, halkan olyan dj-k szettjeire, akik véletlenül sem maradnak csendben? Bolyongás fortyogó basszussal töltött félhomályban a Soroksári úti helyen, ahol rögtön két helyszínen, a Barlangban és a Sújtólégtérben is fellépnek ismert-kevésbé ismert underground hősök, Mesterházytól az rgoNoMix-ig, Zefyrtől az Ohmikronig. Csodálatos egyébként a Facebook-oldal karakter-alkotása, már csak ezért is tessék kattanni a fenti linkre.

kulva

PÉNTEK: Böiler @ R33
Nahát, csak nem ez is a Soroksári úton lesz? Ferencváros nem halott város? Bizony, ráadásul a streetpunkerek kedvéért még egy külön cikket is szenteltünk a témának, hiszen mégiscsak egy kultikus zenekarról (és műfajról) van szó, aminek pár nappal ezelőtti fehérvári koncertje teltházas volt – itt is hasonlóval lehet számolni. Meztelenül viszont ingyenes a belépés!

boiler

SZOMBAT: Makoto & Con*Natural @ Corvintető
A hangszőnyeges hátterű, egyerre utaztató és táncoltató, atmoszférikus dobbasszus ünnepe lesz szombaton a Blahán, amihez még egy ilyen bomba videó is készült. Kell ennél több? Igen, mondjuk emberek, sokan, mert ez tényleg nem a dörömbölős veretésről fog szólni, úgyhogy menjetek!

makotooo

SZOMBAT: American Mercury lemezbemutató @ Gozsdu Manó Klub
Norbert Kristof, vagy Kristóf Norbert nem egy felkapott előadó, pedig lebegő, elvágyódós balladaszerű dalai simán ütögetik a nemzetközi mércét, és nem alulról. Az elmúlt hét évben ráadásul négy albumot és ennél is több single-t jelentetett meg, most viszont elbúcsúzott a saját neve alatt publikált zenéktől, hogy új, teljes zenekaros felállására koncentráljon, az American Mercuryra, amit mellette még a Bermuda-dobos Török Máté és a a metál/hardcore szcénából ismert basszusgitáros, Manu alkot (belehallgatási lehetőség itt). Szombaton este nyolctól a Gozsdu udvarban mutatják meg, mire képesek.

american

SZOMBAT: Beat Panama lemezbemutató @ Toldi
Beat Panama, vagyis Lázár Tamás 1997 óta a hiphop szerelmese, nemsokára már országos dj-versenyeket nyert, 2007 óta meg saját zenéket ír, aminek most ért be a gyümölcse két MC közreműködésével, a New York-i Phil G-vel és New Jersey-i illetőségű Nite Boogie-val. Album preview itt.

beatpa

SZOMBAT: SWITCH @ Petőfi híd budai hídfő alatt
Ugye mindenki emlékszik még a közösségépítő, barátságos, kedves VáLyo-part eseményre, ami igazi dunapartmenti mikroforradalmat hozott mindenki életébe? Itt írtunk róla egy hosszabbat. Na, ők most a Loud!Societyvel együtt a Petőfi híd alá is csinálnak egy kis gépzenei mulatságot, forraltborral, rövidekkel, de még mobil fűtőberendezésekkel is! Izgi, tessék menni.

switch