keresés menü

Na, és mi van a csajokkal? Hát hibátlan popzenét gyártanak a nyárhoz!

Csajok nélkül a nyár? Még belegondolni is borzasztó! Hasonlóan vagyunk az énekesnőkkel, legyen szó akár önálló, akár a mostanában hódító producer-srác plusz énekesnő formációról, hiszen különösen az elmúlt pár év popzenéje nagyon sivár lett volna nélkülük. Elég megnézni az A-listás sztárokat e tekintetben. Ez a trend idén sem tört meg, ezért összeszedtünk pár újonc, vagy valamivel ismertebb előadót, akik ráadásul kiválóan passzolnak a mostani fülledt hónapokhoz.

Kezdjük a Lorde művésznév mögé rejtőző új-zélandi lánnyal, aki még csak idén tölti be tizenhetedik életévét. Ezen utóbbi adat nem, inkább a produkció és a szövegvilág érettsége meglepő. A tavalyi, de klipet csak idén kapó Royals a csillivilli ál-világ elleni tini lázadást himnikus és kifogástalan popzene mögé rejti, míg az újabb Tennis Court egyszerűségével Sky Ferreira Everything Is Embarrassing-jének komorabb testvére lehetne.

http://vimeo.com/68841186

Bár a MS MR bemutatkozó lemeze, a Secondhand Rapture nem váltotta be a felvezetés alapján hozzá fűzött reményeket, azért jól sikerült dalok így is találhatóak rajta. A videóklippel megtámogatott új single, a Think of You például pontosan ilyen, emellett Lizzy Plapinger (micsoda név!) meglehetős átéléssel énekel a szakítás utáni dühről, szóval, aki hasonló helyzetben van, annak bátran ajánljuk.

A stockholmi Noonie Bao nyolcvanas években gyökerező, sokszor folkos popját az angol popszíntér egyik komoly ígérete, a Clean Bandit kollektíva által szolgáltatott dubos lüktetésre cseréli. Hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog a szám címe Rihanna és xilofon, valamint a Clean Banditnál megszokott hegedű egészíti ki. Ezek összjátéka által fura módon egyszerre lesz üde hangzású és nosztalgikus. Egy pillantantást pedig megérdemel a Clean Bandit előző single-je, a Dust Clears is!

Titkon, nem titkon, aki ismeri, egy kicsit szerelmes Cassie-be. A minden porcikájában szexualitást sugárzó r&b énekesnő iránt a 2006-os Me & U óta rajongunk, ám azóta kicsit eltűnt és csak különböző vendégszereplések esetén hallatott magáról. Idén viszont egy friss és bevállalós mixtape-pel jelentkezett, amelyett egy teljes értékű lemez követ majd. A Kanye Westhez hasonlóan Gyöngyhajú lányt hangmintázó Wiz Khalifával közös Paradise igazi kánikula-zene: nyomott-ráérős alapokon buja ének és szöveg és bólogatós tempó.

http://vimeo.com/63680151

Az Eli & Fur név alapján mi egy új divatmárkára asszociálnánk, pedig kettő, gyerekkoruk óta együtt zenélő lányt takar. Már csak azért is említést érdemelnek, mert viszonylag keveseknek sikerül a felszínre bukkannia a férfiak dominálta produceri világban, főleg Londonban. Készítettek már egyébként hivatalos mixet az Electronic Beats részére, valamint az újvonalas UK house-színtér krémje remixeli a számaikat, úgyhogy biztos hallani fogunk még róluk.

A végére pedig egy olyan dalt hagytunk, amely több szempontból kilóg a sorból, ugyanis a Dirty Projectors-t és énekesnőjét, Amber Coffmant talán nem kell bemutatni. Amiért mégis itt a helye az az, hogy az énekesnő az elmúlt években kétszer is szolgált nyári slágerrel, előbb a Ruskóval (Hold On), majd pedig Diplóval (Get Free) való együttműködésnek köszönhetően. Ezúttal ilyen kollaboráció nem volt, viszont az anyazenekar Socialites című számából elég izgi remixek születtek, melyek közül mi a Joe Goddardtól már szinte megszokott varázslatot és az egyébként a válogatásunkba tökéletesen beleillő AlunaGeorge-féle lusta, trap-szerű újragondolást emelnénk ki.

https://soundcloud.com/dominorecordco/dirty-projectors-the-3